Administracions

Cervelló rebutja en una consulta popular l'ampliació de la pedrera

Cervelló no vol l'ampliació de la pedrera del Telègraf. Així ho va manifestar la població per mitjà de les urnes que l'Ajuntament va instal·lar el cap de setmana aprofitant la Fira del Comerç, i ho va fer de forma contundent: 1.037 ciutadans van votar en contra de l'ampliació, mentre que 166 s'hi van manifestar a favor i 16 es van abstenir. Un 84%, doncs, va rebutjar l'ampliació de la pedrera.

L'Ajuntament considera que és una resultat vinculant, ja que les regles de la consulta marcaven que havia d'haver-hi un 15% de participació mínima i un 50% en un sentit o en un altre. La participació va ser d'un 16,7%, ja que, d'un cens de 7.314 persones, es van emetre 1.225 vots. El consistori deixava votar als majors de 16 anys, que havien de respondre amb una papereta si estaven d'acord amb la modificació del planejament urbà per fer possible l'ampliació de la pedrera.

La pedrera del Telègraf és una de les dues que hi ha al terme municipal de Cervelló. Ara té excavada una superfície de 28 hectàrees i l'explotació està pràcticament exhaurida. L'empresa propietària, Pedrera de l'Ordal SL, ha demanat una ampliació de 27 hectàrees al terme de Cervelló –els terrenys de l'empresa abracen també altres municipis–. L'alcalde, José Ignacio Aparicio, creu que l'impacte sobre el municipi seria menor perquè el forat estaria més allunyat de la urbanització del Lledoner, la més propera. Tot i així, el govern local ha volgut demanar l'opinió als veïns. La consulta va ser aprovada per tots els grups municipals a excepció d'ERC, que s'ha mostrat bel·ligerant amb l'ampliació de la pedrera i va fer campanya pel no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona