Administracions

política catalana

El govern no preveu més delegacions al territori

El govern no preveu ara com ara nous desplegaments de cap departament de la Generalitat a la Catalunya Central. Així ho va comunicar la delegada del govern, Laura Vilagrà, als alcaldes de les capitals de comarca i als respectius presidents dels consells comarcals en la reunió que van tenir dilluns a Vic. Amb tot, s'està treballant “des de la cuina” perquè els decrets d'estructura dels diferents departaments ho prevegin per quan sigui possible implantar-ho “i perquè els mapes competencials casin”, va explicar ahir a aquest mitjà Vilagrà. Tot i ser conscient de la reclamació que sobre això es fa des del territori, “per raons de pressupost i en una legislatura tan curta les prioritats són treballar en un àmbit més macro”.

Amb aquesta trobada, que va donar continuïtat a la que ja es va fer al febrer a Solsona i que es preveu repetir cada tres o quatre mesos, també es va materialitzar la voluntat de cohesionar el territori. Vilagrà va exposar el treball fet en els últims mesos des de la delegació amb interrelació amb el govern, fent èmfasi especial en aspectes com la mobilitat i les infraestructures. També es va decidir “establir aliances entre comarques en el tema turístic per aconseguir més oportunitats” i aprofitar millor tot el potencial que té, al marge del patrimoni cultural, la Catalunya Central, “a una hora de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia