Administracions

Operació Térmyca

Llibertat provisional per al responsable d'Efial després de pagar una fiança de 150.000 euros

Antonio Martos és un dels onze detinguts en l'operació Térmyca arran d'una investigació sobre un entramat de blanqueig de diners que implica diversos ajuntaments

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, continua en presó provisional en no haver pogut fer front a la fiança de 600.000 euros

El president de la consultora Efial, Antonio Martos, quedarà en llibertat provisional després d'haver abonat aquest divendres els 150.000 euros de fiança que li va exigir el Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell.

Martos és un dels onze detinguts dimarts en l'operació Térmyca, duta a terme en el marc de la investigació d'una presumpta trama de blanqueig al voltant de contractacions de diversos ajuntaments amb Efial. Es tracta de la peça número sis del cas Torredembarra.

El jutge va dictar ahir dijous l'ingrés a presó eludible sota una fiança de 150.000 euros per al responsable de la consultora. Una vegada dipositada aquesta garantia, la llibertat signada pel jutge s'ha traslladat al partit judicial de la presó en la qual segueix ingressat i, des de l'oficina corresponent, al centre penitenciari, perquè Toni Martos pugui abandonar la presó.

L'instructor també va fixar una fiança, en aquest de 600.000 euros, per a Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de Mar. Martí va ingressar a última hora de dijous a la presó de Mas d'Enric i, a hores d'ara, no hi ha constància que estigui en condicions de pagar la fiança per eludir la presó provisional.

El jutge va decretar la llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer una vegada al mes davant del jutjat per a cinc detinguts més, entre els quals l'exalcalde d'Anglès Josep Manel Bassols. Els altres quatre arrestats dimarts ja van ser alliberats per la Guàrdia Civil sense passar a disposició judicial.

La peça separada del cas Torredembarra que investiga l'entramat sobre les contractacions d'Efial –convertida recentment en CGI–, que es manté sota el secret, es va iniciar arran de la denúncia de l'exregidora d'ERC a Torredembarra Montse Gassull. S'hi investiga la presumpta comissió de delictes contra l'administració pública, organització criminal, malversació, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, alteració de preus de concursos i subhastes públiques i frau a les administracions.

La denúncia de l'exregidora republicana també ha derivat en una altra peça, la que investiga el suposat cobrament de comissions de 3% per part de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

En altres peces s'indaguen presumptes fraus en lloguers de locals de Torredembarra per part de l'Ajuntament i alteracions en unes oposicions on suposadament també està implicada Efial, entre d'altres afers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona