Infraestructures

Comencen les obres per millorar els molls pesquers del Port de la Selva

Ports de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana els treballs, que tenen un pressupost de 245.000 euros i una durada d'execució de quatre mesos

Ports de la Generalitat ha començat les obres de reforç del moll d'en Balleu, el moll Tester i el moll de la Timba, a la part pesquera del Port de la Selva. L'alcalde, Josep Maria Cervera, explica que aquests treballs són necessaris perquè l'estructura amb el pas dels anys s'havia anat buidant per sota i tocava reforçar-la, ja que en certs punts ja s'observara que la plataforma superior començava a deformar-se.

Ports de la Generalitat subratlla també que les obres permetran donar més capacitat de càrrega i millors condicions d'amarratge i servei a les embarcacions pesqueres de la instal·lació portuària del municipi.

Quatre mesos d'obra

El projecte, inclòs en el pla d'inversions 2014-2017 de l'empresa pública, té un pressupost de 245.000 euros i un termini d'execució d'uns quatre mesos.

Els tres molls pesquers formen els costats d'una gran esplanada en la qual conviuen la llotja de peix, la zona d'estesa de les xarxes de pesca, una bossa d'aparcament i vials de trànsit que connecten el port amb la vila. Fonts de Ports de la Generalitat expliquen que mentre durin les obres les embarcacions pesqueres es traslladaran temporalment al moll Gros perquè puguin continuar desenvolupant la seva activitat.

Millorar els serveis

El moll d'en Balleu, el moll Tester i el de la Timba són infraestructures on s'amarren les embarcacions d'arrossegament, palangre i tresmall que formen la flota pesquera d'aquest port (vegeu la peça). Segons informa Ports de la Generalitat les obres de reforma que s'estan portant a terme ara en aquests tres molls permetran millorar les condicions de treball del sector pesquer. Els treballs també s'aprofitaran per millorar la xarxa de serveis en aquest sector, ja que es dotarà aquests molls d'una nova canalització per als serveis d'aigua potable. A més, la superfície dels molls s'adequarà i es reposarà una part del paviment que havia quedat malmès.

LA XIFRA

245.000
euros
és el pressupost dels treballs que farà Ports de la Generalitat als molls pesquers del Port de la Selva.

Una quinzena d'embarcacions

Manel Perelló, patró major de la Confraria del Port de la Selva, confirma que les obres que s'inicien ara eren necessàries perquè l'estructura estava tan deteriorada que s'hauria pogut enfonsar. La flota pesquera del Port de la Selva està formada avui per una quinzena d'embarcacions, cinc d'arrossegament, tres palangres i sis de pesca artesanal. La confraria treballa per augmentar les possibilitats de negoci del gremi i aquest estiu passat es van posar en marxa diverses iniciatives com ara unes visites guiades als vaixells quan arriben a port per explicar les característiques d'aquest ofici als visitants, o l'obertura de l'espai El Rebost del Pescador, on es promouen els productes del mar i altres produccions locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia