Medi ambient

L'oposició de Monistrol vol més informació sobre l'aigua

Xavier Silva, cap de llista del PDC, critica l'opacitat del govern i assegura que “no s'està comptant amb l'oposició per a res”

Dimarts es va confirmar que l'aigua domèstica estava contaminada

L'oposició al govern de Monistrol de Montserrat ha carregat contra la “manca d'informació” per part de l'Ajuntament pel que fa a la situació que es viu al poble des de diumenge, quan Sorea –l'empresa subministradora– va alertar que l'aigua potable feia pudor de carburant i dimarts les analítiques van confirmar que estava contaminada amb hidrocarburs.

Xavier Silva, cap de llista del PDC a Monistrol, critica que “no s'està comptant amb l'oposició per res”. Diu: “Tenim la mateixa informació que la que té qualsevol ciutadà que dimarts va assistir a la sessió informativa organitzada pel govern.” Segons Silva, membres del consistori es van reunir ahir amb tècnics del Departament de Sanitat de la Generalitat i no se'ls va convidar a participar-hi, de manera que la formació política està preparant una petició escrita per demanar que “s'inviti l'oposició a col·laborar quan s'han de prendre decisions en situacions com la que estem vivint, que és prou important per al poble”.

El cap del principal partit a l'oposició ha mostrat el seu malestar a aquest diari per la “confusió” de les declaracions de l'alcalde, Joan Miquel, davant els centenars de veïns que dimarts van assistir a la reunió informativa: “Primer es va descartar amb tota seguretat la hipòtesi de la fuita de la caldera del pavelló; després va semblar que ells mateixos dubtaven i ho tornaven a considerar com a possible causa de la contaminació.” Silva diu que la situació requereix “un peritatge independent i no en mans dels tècnics del propi Ajuntament”.

Interrogat sobre l'anunci que, casualment, el consistori va publicar dimarts al web conforme s'obria el període per sol·licitar la gestió de l'aigua potable al municipi, de la qual ara s'encarrega Sorea, Silva afirma que no veu relació amb els fets recents però que “és una concessió, com la de les escombraries, que va caducar fa molts anys i s'ha anat prorrogant sense obrir-la a concurs públic”.

Recordem que Monistrol no té aigua potable des de diumenge passat, quan es va donar l'alerta que tenia mal gust i feia pudor de gasoil. Dimarts es van tenir part dels resultats de les anàlisis i l'alcalde va confirmar que l'aigua estava contaminada amb hidrocarburs i que se'n prohibia el consum per beure, cuinar i rentar-se les dents. Durant el dia d'ahir Miquel es va negar a fer declaracions a aquest mitjà.

LA FRASE

La tònica d'aquest govern és no dir mai tota la veritat, com està passant amb el tema de l'aigua
Xavier Silva
cap de llista del pdc a monistrol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona