Medi ambient

Medi ambient

La rampa per peixos a l'Ebre queda aturada perquè falta el permís de la CHE

El director de l'Idece reclama a l'Estat que autoritze les accions del projecte europeu Life Migratoebre

Amb l'obra, es pretén millorar la connectivitat del riu

La construcció d'una rampa per peixos a l'assut d'Ascó encara no té data d'inici, tot i que segons la previsió del projecte europeu Life Migratoebre ja hauria d'estar feta. És una de les principals accions que s'han de dur a terme a l'Ebre per millorar-ne la connectivitat i permetre la recuperació d'espècies autòctones, com l'esturió. “Falta l'autorització administrativa de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per poder executar l'obra”, ha explicat el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), Joan Martín, que coordina el projecte Life. De fet, després d'una reunió celebrada a la seu de la CHE a Saragossa, al setembre del 2015, l'Idece té tota la documentació a punt perquè l'obra surti a concurs. “Tenim el plec de condicions redactat i no entenem per quin motiu no ens donen el permís per poder fer l'obra”, ha lamentat Martín, que reclama a l'Estat que no retarde els permisos de les actuacions previstes al Life Migratoebre. L'obra té un cost d'uns 70.000 euros.

També està pendent de l'autorització de la CHE la construcció d'un ascensor per a peixos a l'assut de Xerta. En aquest cas, però, l'Idece entén que hi hagi un cert retard perquè es van presentar al·legacions al projecte i estan pendents de la resolució. Malgrat que no s'hagi fet la rampa a Ascó, ni l'ascensor a Xerta, el director de l'Idece manté que la primavera del 2017 s'alliberaran els primers exemplars d'esturió, llamprea, anguila i saboga al riu. Es farà un seguiment de les poblacions de peixos amb GPS per conèixer quin recorregut fan per l'Ebre.

Una de les actuacions del Migratoebre que ja s'ha executat és la cartografia de les àrees de fresa a l'Ebre dels peixos autòctons. S'han identificat múltiples punts entre Xerta i Ascó, on les espècies de peixos autòctons es poden reproduir. El projecte Life té un pressupost d'1,5 milions d'euros.

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
és el pressupost del projecte Life Migratoebre, un 50% dels quals, finançats per la Unió Europea.

Fan una exposició sobre el riu i els peixos autòctons

Una exposició produïda pel Museu de les Terres de l'Ebre dóna a conèixer el Life Migratoebre i les seues actuacions, explica el marc històric i ecològic del tram final del riu Ebre així com les espècies de peixos que hi viuen. Fins al 9 d'octubre es pot visitar al Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta, i després començarà un recorregut per diferents municipis com Tortosa, Sant Carles de la Ràpita, Tivenys i Xerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona