Medi ambient

oci

senderisme

El GR 2 s'amplia fins a Sant Adrià de Besòs

El sender de gran recorregut afegeix tres noves etapes i anirà dels Pirineus al mar

El sender de gran recorregut (GR) 2, que comença a la Jonquera (Alt Empordà), tindrà tres noves etapes i acabarà a la Mediterrània. Sant Adrià de Besòs serà l'últim municipi d'un recorregut que finalitzarà a la desembocadura del riu Besòs. Les tres noves etapes cobreixen un recorregut de 50 quilòmetres entre Aiguafreda, al Vallès Oriental, i Sant Adrià de Besòs, al Barcelonès. Fins ara el GR 2, homologat el 1978, sumava deu etapes, que cobrien una distància de 171 quilòmetres. Amb el nou tram, tindrà 221 quilòmetres i tretze etapes.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha anunciat que la inauguració oficial de l'homologació del nou tram del GR 2 es farà el 12 de novembre amb una passejada pel tram final, a Sant Adrià de Besòs. La trobada dels participants serà a les deu del matí a la sortida de la parada de metro Baró de Viver (L1) i, des d'allà, es farà una caminada de 4,5 quilòmetres a través del GR 2 fins al punt final del sender, al passeig Marítim de la platja del Litoral, al costat de la desembocadura del riu Besòs.

De muntanya a mar

El GR 2 comença a la zona més oriental dels Pirineus i travessa de nord a sud alguns indrets de gran interès paisatgístic del quadrant nord-oriental de Catalunya. El sender recorre les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Vallès Oriental i, ara, el Barcelonès.

Des de la Jonquera, segueix cap a la zona volcànica de la Garrotxa, les cingleres de Tavertet i els boscos de les Guilleries a través de pobles de gran bellesa com ara Besalú, Santa Pau, Rupit i Pruit o Tavertet.

Des d'Aiguafreda, on fins ara acabava el GR 2, s'allarga fins a la Garriga, resseguint la llera del riu Congost, on hi ha una vista espectacular dels cingles de Bertí. La següent etapa homologada uneix les localitats de la Garriga i Montmeló, i la darrera s'endinsa a la comarca del Barcelonès resseguint el parc fluvial del riu Besòs al seu pas per Barcelona, al marge dret del riu, i Santa Coloma de Gramenet, al marge esquerre, i permet arribar al municipi de Sant Adrià de Besòs, on el sender acaba al costat de la desembocadura del riu Besòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona