Medi ambient

L'Ebre vol reduir la generació de residus

El Copate dissenya un pla per frenar un 15% l'entrada de residus a les deixalleries

El Baix Ebre i el Montsià van produir 75.000 tones el 2015

Setanta-cinc mil tones de residus. Això és el que van generar l'any passat les comarques del Baix Ebre i el Montsià. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate), que gestiona els residus d'ambdues comarques, va presentar ahir la primera campanya per frenar l'excés de brossa que es produeix. L'objectiu és reduir un 15% en un any l'entrada de residus a les deixalleries i un 2% la generació total de residus, l'equivalent a les deixalles que produeix un municipi com l'Aldea durant un any. “La prevenció requereix un canvi important en la gestió i només amb la implicació de tothom serà possible”, va assegurar ahir el vicepresident del Copate, Josep Maria Lleixà. La campanya Re-aprofitem-los! Dels residus en fem recursos té un pressupost de 85.000 euros –el 75% dels quals seran finançats per l'Agència de Residus de Catalunya– i també preveu adequar a sis deixalleries espais de custòdia de materials que es puguen reparar i reaprofitar.

LA FRASE

La prevenció requereix un canvi important en la gestió
Josep Maria Lleixà
vicepresident del copate

Tallers per a adults i escolars

La campanya Re-aprofitem-los! Dels residus en fem recursos s'allargarà tot l'any que ve i preveu desenes de tallers al Baix Ebre i el Montsià. Entre altres, es preveuen activitats de personalització de mobles, creacions amb palets, reparació i manteniment d'electrodomèstics i roba, etc. Els tallers són gratuïts i s'organitzen conjuntament amb l'entitat Segona Volta, dedicada a la recuperació d'objectes de segona mà o mercats d'intercanvi. A més, es faran tallers als centres educatius, des de xerrades a les aules fins a tallers de manteniment i reparació de bicicletes i la dinamització de mercats d'intercanvi de joguines i llibres per Nadal i Sant Jordi. La Segona Volta disposa d'una nau a Roquetes des d'on ha recuperat 68 tones de material en tres anys, entre roba, mobles i aparells electrònics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona