Dues entitats de la junta del PNIN de Poblet en qüestionen la «bona gestió»

L'Associació d'Amics del Paratge Natural del PNIN de Poblet i el Centre d'Història Natural de la Conca (CHNCB) han donat a conèixer a través d'un comunicat la seva particular visió amb relació a la gestió dels 25 anys del PNIN –i de la qual dilluns passat es va parlar molt positivament en l'acte institucional i commemoratiu del paratge– en què expressen el seu desacord unànime. D'una banda, puntualitzen que «no són 25 anys de gestió, sinó 10», els que fa que es va constituir la junta rectora de l'espai, impulsada pel CHNCB i els ajuntaments de Vimbodí i l'Espluga de Francolí. I, de l'altra, manifesten que el capítol d'inversions en el paratge ha estat molt pobre en els darrers deu anys, com ho demostren la petita oficina administrativa situada a l'alberg Jaume I, «on per entrar primer has de deixar sortir», o la nova àrea de lleure a la Roca de l'Abellà, «que resta tancada i sense cap ús», i les cases forestals de la Pena i del Titllar, que s'han condicionat inútilment perquè també resten tancades.

Les discrepàncies es fan encara més «inconcebibles» quan després de tots aquests anys «no s'ha redactat un pla especial de l'espai ni pla rector d'ús i gestió». És per això que ambdues entitats, que formen part de la junta rectora del PNIN, reclamen «voluntat política» per tirar endavant aquest espai. «Aquest dilluns era un bon dia per parlar amb el conseller», lamenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona