Medi ambient

Dos projectes de les ADF del Bruc i de Piera, guardonats

Els projectes de dues agrupacions de defensa forestal (ADF) de l'Anoia han rebut els premis a la prevenció d'incendis forestals que atorga cada any la Diputació de Barcelona. L'ADF del Bruc va rebre el premi Jordi Peix i Massip per haver impulsat, amb l'escola del municipi, la repoblació de part de la zona afectada per l'incendi d'Òdena del 2015 amb més de 12.000 boles de fang amb llavors que els alumnes van escampar.

De la seva banda, l'ADF de Piera va rebre el premi Rossend Montané per la rehabilitació del dipòsit d'extinció d'incendis de Ca n'Aguilera. Àlex Carafí, cap operatiu de l'ADF, explica que es tracta d'un “punt d'aigua d'importància estratègica atès que es troba a pocs quilòmetres del parc de Montserrat i diverses urbanitzacions”. Una dotació dels Bombers va detectar una anomalia a la lona del dipòsit el maig i el juny el punt d'aigua va quedar inoperatiu. Carafí relata que “gràcies a la col·laboració dels diferents cossos i administracions es va poder reduir el temps de reparació i minimitzar el seu cost”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia