Medi ambient

Actuacions per preservar els Colls i Miralpeix

La Diputació i l'Obra Social La Caixa hi inverteixen 28.000 euros

L'Espai Natural dels Colls i Miralpeix, inclòs a la Xarxa Natura 2000, és objecte de diverses actuacions per preservar aquest indret situat a la costa del Garraf. La Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa despleguen un projecte conjunt de neteja dels boscos i de recuperació de terrenys de conreu. La inversió realitzada és de 28.000 euros i ha generat vuit llocs de treball. D'aquests, quatre són per a persones amb risc d'exclusió social. Aquesta actuació forma part del pla marc que el Consorci dels Colls i Miralpeix-Costes del Garraf va aprovar l'any 2007 per, entre altres objectius, reduir el risc d'incendi forestal i ordenar els usos de la zona, ja que diàriament s'hi fan un gran volum de gent practicant esport.

La zona on se centra la nova actuació té una extensió de 13,67 hectàrees. Pel que fa a la gestió arbrada, es treballa a aclarir les pinedes de pi blanc per reduir-ne la densitat i aconseguir que el bosc sigui més resistent a les sequeres, els incendis i les malalties. Alhora, també es potencien les oliveres i les alzines, i altres espècies secundàries, mentre s'eliminen les que no són autòctones, com els xiprers.

L'Espai Natural dels Colls i Miralpeix es gestiona des del Consorci dels Colls i Miralpeix-Costes del Garraf, format pels municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles, el Consell Comarcal del Garraf i la Generalitat.

Recuperació de terrenys per a conreus

En el marc de les actuacions de millora també s'ha previst la recuperació de conreus. En aquest cas, els treballs se centren en la millora dels garrofers i a crear espais oberts, els quals s'espera que evitin la proliferació de matollars i zones boscoses, fet que ha passat els darrers anys a causa de l'abandonament de l'ús agrícola pel poc rendiment econòmic que ofereixen. Tant els responsables de la Diputació de Barcelona com els de l'Obra Social La Caixa van remarcar ahir la importància dels terrenys oberts per a conreu, ja que permeten mantenir les espècies de flora i fauna més comuns a la proximitat del mar, com orquídies i diferents ocells i papallones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona