Medi ambient

Municipal

recollida d'escombraries

Sobremunt es proposa reduir la fracció rebuig

L'Ajuntament té com a prioritat per al 2017 millorar la recollida selectiva

Promou el compostatge domèstic

Una de les prioritats de l'Ajuntament de Sobremunt per a aquest any és millorar la recollida selectiva al municipi (31,8 tones el 2016) i, sobretot, aconseguir reduir la fracció rebuig. Amb la intenció de començar a conscienciar els veïns, avui a les set de la tarda hi haurà una xerrada a l'ajuntament a càrrec de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, en què s'explicarà la importància de triar més i bé.

Sobremunt no disposa de recollida de fracció orgànica, ja que el cost econòmic que suposaria la fa inviable, i una part d'aquesta fracció acaba als contenidors de rebuig. Per aturar “un augment considerable del cànon del tractament d'aquesta fracció a la qual ha de fer front l'Ajuntament i evitar haver-lo de traslladar a la taxa d'escombraries –diu Albert Güell, alcalde de Sobremunt–, l'Ajuntament vol dur a terme diverses accions.” Un cop desestimat un sistema de compostatge comunitari al municipi, sobretot pel cost de manteniment que s'ha calculat, per reduir la fracció rebuig s'optarà, entre altres coses, per donar a conèixer el compostatge domèstic, per al qual els veïns podran rebre un compostador subvencionat.

L'Ajuntament, adherit als Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (Paesc), es compromet a assolir reduccions d'emissions de gasos d'efecte hivernacle d'almenys un 40% el 2030.

Contenidors nous a Montesquiu

A partir d'avui, Montesquiu ja disposa de contenidors multiproducte, on els veïns tant poden tirar els envasos de plàstic, metall i Tetra Brik com el paper i el cartró. Segons l'Ajuntament, la modificació s'ha fet, entre altres raons, “per unificar i simplificar”. Montesquiu era un dels dos únics municipis a tot Osona (i l'únic al Bisaura) que encara no tenia aquesta fracció. Això suposa poder eliminar contenidors de la via pública i que a casa només calgui tenir quatre cubells, i no cinc. Aquest canvi també respon a motius ecològics, ja que ara “un camió podrà fer la feina de dos”, i el multiproducte acaba anant a una planta de triatge on els residus se separen i es reciclen igualment. Els contenidors grocs i blaus es recolliran cada dilluns i cada dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona