Medi ambient

El govern francès s'interessa pel Life Pletera

Càrrecs del Ministeri de Medi Ambient analitzen accions de gestió del paisatge

Els responsables tècnics i polítics del projecte Life Pletera van rebre divendres tres alts càrrecs del Ministeri de Medi Ambient, de l'Energia i del Mar del govern francès. La trobada s'emmarca en la visita tècnica que la delegació fa a Catalunya per conèixer diferents experiències de bones pràctiques relacionades amb la gestió paisatgística, especialment en compliment de les directrius del Conveni Europeu del Paisatge.

Aquest acord, que es va signar a Florència el 20 d'octubre del 2000 i que és vigent des del 2004, vol promoure la protecció, la gestió i l'ordenació dels paisatges europeus, i organitzar la cooperació europea en aquest àmbit. En el cas de la Pletera, la delegació ha volgut conèixer in situ com es va gestar la iniciativa i com s'està desenvolupant el projecte de desurbanització i restauració ambiental dels ecosistemes litorals. La regidora de Medi Ambient de Torroella, Sandra Bartomeus; el tinent d'alcalde Josep Martinoy, i els responsables del projecte els van resumir el context històric, administratiu i tècnic, abans de recórrer a peu els diferents àmbits recuperats.

França reconeix Catalunya com a model de conservació de paratges naturals i segons han explicat els mateixos alt càrrecs, estan buscant experiències que permetin millorar les polítiques del govern francès relacionades amb el paisatge. Abans de visitar la Pletera, els tres alts càrrecs es van reunir amb els responsables de l'Observatori del Paisatge, a Olot, i van desplaçar-se fins al Priorat per conèixer el projecte de desenvolupament agrícola i turística de la comarca. I després de l'Estartit, la delegació va visitar el paratge de Tudela-Culip, al cap de Creus, per conèixer el projecte de restauració i demolició de les 430 edificacions que integraven l'antiga ciutat de vacances del Club Med.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia