Medi ambient

Quatre tortugues agressives continuen en llibertat a Avià

L'Ajuntament es manté en espera de rebre els permisos de la Generalitat per retirar-les del llac de Graugés

Les espècies es defensen a mossegades i són capaces de trencar ossos amb el bec i ràpids moviments del coll

Les quatre tortugues mossegadores localitzades fa unes setmanes al llac de Graugés hi continuen habitant en espera que l'Ajuntament d'Avià rebi el permís del Departament de Medi Ambient i Habitatge per poder-les retirar de la zona. Així ho ha confirmat a aquest diari el regidor del consistori Carles Navarro, que ha reconegut que esperaven poder iniciar les actuacions la setmana passada. A hores d'ara, però, es mantenen en espera de la resposta del departament.

El consistori d'Avià ha encarregat les actuacions a l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (Adefa), ja que el grup acostuma a cooperar amb la Generalitat, i l'obtenció dels permisos necessaris hauria de ser menys complexa. A la pràctica, però, la resposta de Medi Ambient s'està retardant més de l'esperat i les tortugues continuen al llac.

Malgrat tot, Navarro ha assegurat que l'Ajuntament no ha rebut cap notícia de les tortugues en les últimes setmanes des del poble. “Ningú sembla haver-ne vist cap i, fins i tot, jo mateix vaig anar al llac la setmana passada per veure si en localitzava alguna, però no”, ha dit. En aquest sentit, el regidor ha explicat que el fet que l'aigua sigui freda en aquesta època de l'any fa que les tortugues acostumin a situar-se a la vora del llac i no serà fins que faci més calor quan es fiquin més endins.

Una espècie agressiva

La tortuga mossegadora és una espècie originària d'Amèrica, però ha arribat al llac de Graugés per culpa d'una acció temerària de l'amo dels animals, que els va alliberar fora del seu hàbitat natural. L'espècie es caracteritza per ser força agressiva i defensar-se mossegant amb un ràpid moviment de cap. A més, no fuig quan detecta la presència d'una persona, de manera que és molt fàcil que algú intenti agafar-la en veure-la.

Capaç de tallar ossos

Una mossegada d'aquest animal pot amputar dits de la mà, ja que la seva boca és com un bec dur que fins i tot pot arribar a tallar ossos. A més, té un coll molt llarg que li permet arribar amb el cap a qualsevol part del seu cos. Per tot plegat, des de fa setmanes l'Ajuntament d'Avià demana als seus habitants que evitin entrar en contacte amb qualsevol tortuga que trobin al llac de Graugés.

LA FRASE

Convé anar alerta perquè, ara que l'aigua és freda, les tortugues es queden a la vora del llac
Carles Navarro
regidor de l'ajuntament d'avià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona