Medi ambient

patrimoni natural

Fontcoberta completa el projecte de museïtzació de la platja d'Espolla

El recinte, de gran interès natural i paisatgístic, tindrà dos itineraris, diversos plafons informatius i unes escultures, i estarà vinculat a unes rutes comarcals

L'Ajuntament de Fontcoberta està acabant el projecte de la museïtzació de la platja (o clot) d'Espolla, a Melianta, un espai de gran interès científic i mediambiental (forma part del PEIN), així com paisatgístic. La iniciativa s'havia d'haver completat al final del 2014, però s'ha anat retardant perquè s'ha inclòs en la llista de projectes de la comarca que es finançaran amb el pla de foment del turisme de la Generalitat. D'altra banda, el fet d'haver-se de coordinar amb altres iniciatives ha obligat a retocar el projecte. Per a la seva execució, però, encara no hi ha data.

Finalment hi haurà dues rutes o itineraris culturals, en els quals els visitants trobaran plafons i escultures explicatives. El primer itinerari, de dos quilòmetres, farà la volta a la platja i abraçarà també el jaciment paleolític de Rocaforadada. El segon començarà a la platja i arribarà al veïnat d'Usall (terme de Porqueres). Durant el trajecte, de prop de set quilòmetres, es passarà per llocs tan singulars com el refugi antiaeri de l'antic camp d'aviació del pla de Martís. Les dues rutes enllaçaran amb un vial per caminar i anar en bicicleta que unirà Melianta amb els municipis veïns, en el marc d'un projecte d'abast comarcal. Tant les escultures com els plafons els han elaborat alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. Aquest material explicarà la riquesa geològica de la zona, així com el fet que s'hi concentra un gran nombre d'espècies d'amfibis i els enigmàtics triops, que han donat fama al lloc. També es donarà informació sobre el mecanisme natural que alimenta el clot (un estany temporal) a partir dels rius subterranis provinents de l'Alta Garrotxa.

A més d'aquest projecte, al Pla de l'Estany se'n finançaran cinc més amb fons del foment del turisme, entre els quals destaca la millora de la banda sud del front d'estany de Banyoles i fer més accessible el recinte de les coves de Serinyà.

LA XIFRA

18.000
euros
és el pressupost de les actuacions previstes en el projecte de museïtzació de la platja d'Espolla.

Limnos demana que es controlin els visitants

La platja d'Espolla és molt freqüentada per visitants i, quan l'estanyol és ple i hi apareixen els triops, la xifra de persones que s'hi concentren augmenta considerablement. L'entitat naturalista Limnos ha demanat la redacció d'un pla d'actuació que inclogui el control dels visitants i una campanya informativa per conscienciar els ciutadans de la fragilitat de l'espai, en concret, de les espècies com els triops.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.