Medi ambient

subministrament d'aigua

Fixen les reserves d'aigua per al semestre vinent

El 90% dels 101 hm³ d'aigua per a ús domèstic provinent del Ter és per a subministrament a l'àrea de Barcelona

L'ACA consensua 33 hm³ per a les demandes de l'àmbit de la Muga

Les comissions de desembassament dels sistemes Muga i del Ter-Llobregat han fixat les reserves d'aigua dels embassaments per satisfer les necessitats de sis mesos, entre abril i setembre.

Actualment, l'embassament de Darnius Boadella, que satisfà les demandes domèstiques, de reg i usos ambientals a la comarca de l'Alt Empordà, ha registrat un important augment de reserves en els darrers tres mesos, amb un volum actual del 83 %, amb 50,6 hm³. Així, la comissió de desembassament del sistema Muga ha consensuat una reserva de prop de 33 hectòmetres cúbics (hm³), dels quals més de 6 seran per a demandes d'abastament urbà –2,5 mitjançant Aigües de Figueres i 3,4 a través del Consorci de la Costa Brava Nord–, prop de 24 hm³ per a necessitats de reg –8,4 hm³ per al Canal de Regants del Marge Dret de la Muga i 15,5 per al Canal de Regants del Marge Esquerre de la Muga– i 2,8 hm³ per garantir el cabal circulant del riu.

El 90%, cap a Barcelona

Pel que fa al sistema Ter-Llobregat, s'ha fixat una reserva d'aigua dels embassaments d'uns 350 hm³. Els embassaments d'aquest sistema han registrat un important augment de les seves reserves en els darrers mesos i se situen al 88% de la seva capacitat, amb 540 hm³. Així, s'ha fixat 175 hm³ per satisfer les necessitats d'abastament domèstic, dels quals 101 provindran del Ter i 74, del Llobregat. La majoria d'aquests, 90,6 hm³, es tractaran a la potabilitzadora de Cardedeu, i serviran per donar servei a l'àrea de Barcelona. Els 10,4 hm³ restants seran tractats a la planta potabilitzadora de Montfullà, segons va informar l'Agència Catalana de l'Aigua.

LA XIFRA

101
hm³
per satisfer les necessitats d'abastament domèstic del sistema Ter-Llobregat provindran del Ter.

Reserves per als regants del Ter i activitats d'oci

Pel que fa a les demandes de reg, es reserva una quantitat d'aigua de 90 hm³, la majoria, 72,2 hm³, corresponen a la conca del Ter, repartits a través de les nou comunitats de regants gironines i 17,7 hm³ a la del Llobregat. També s'han fixat més de 46 hm³ per garantir el cabal circulant del riu Ter i es reserven també 3,4 hm³ per a les activitats d'oci del Ter i uns 6,5 hm³ per a maniobres de cabal regenerador al Ter i un mínim de 18,3 per a desembassament per mantenir nivells de seguretat en possibles riuades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona