Medi ambient

medi ambient

Ajuntaments ebrencs reclamen un pla de gestió del Delta

El consell d'alcaldes del Baix Ebre acorda sumar-se a la petició de la PDE perquè el govern català elabore la documentació

El moviment antitransvasament ho considera clau per completar la queixa a Europa

El consell d'alcaldes del Baix Ebre ha acordat, per unanimitat, reclamar al govern català que elabore un pla de gestió dels espais naturals protegits del delta de l'Ebre. Una reclamació que fa un parell d'anys que demana la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) sense èxit. “És una documentació clau per reforçar la lluita jurídica contra el pla hidrològic de la conca de l'Ebre”, ha dit el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Concretament, el moviment antitransvasament demana el pla de gestió dels espais de la Xarxa Natura 2000 i també un document que certifique la pèrdua d'espais naturals com a conseqüència de la regressió del Delta.

Tot i que el Departament de Territori i Sostenibilitat va comunicar a la PDE que els faria arribar la documentació, el cert és que no ho ha fet. I és per això que la PDE ha buscat el suport dels ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l'Ebre. “Els alcaldes formaran un lobby de pressió perquè la Generalitat ens facilite la documentació que necessitem”, ha explicat Tomàs. De fet, 17 ajuntaments de les Terres de l'Ebre ja van afegir-se al recurs contenciós presentat per la PDE al Suprem contra el pla hidrològic. “La PDE necessita informes del govern que avalen les seues tesis i això és el que reclamen al conseller de Territori”, ha assenyalat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. Després de l'aprovació del consell d'alcaldes, el ple del Consell del Baix Ebre ho aprovarà a final de mes, tal com ho faran els ajuntaments i consells de la resta de comarques ebrenques. “Esperem que el govern respongui a la petició de les institucions del territori i de la PDE”, ha dit Andreu, una documentació que la PDE adjuntarà tant a la queixa a Europa com al recurs al Suprem.

D'altra banda, una delegació de la PDE va participar dissabte en un fòrum estatal sobre planificació hidrològica amb l'objectiu de teixir complicitats amb altres entitats ambientalistes per aturar el pla hidrològic. La PDE també busca el suport de diversos grups polítics per forçar la compareixença de la ministra.

LES FRASES

Reclamem al govern que elabore informes que avalen les tesis de la PDE
Dani Andreu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL bAIX eBRE
La PDE i les institucions de l'Ebre col·laborem en la lluita jurídica contra el pla hidrològic
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA pde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona