Medi ambient

L'ACA adjudica les obres a la depuradora de Figueres

La rebaixa respecte al pressupost de sortida és d'1,9 milions d'euros i s'ha acabat adjudicant per 4,9 milions d'euros

Es construirà un nou reactor biològic per millorar la reducció de nutrients

La inversió més gran anunciada a l'Alt Empordà per a aquest 2017 són les actuacions de posada al dia de la depuradora de Figueres que busquen bàsicament adaptar la reducció de nitrogen als paràmetres que fixa la UE. La inversió pressupostada per a aquests treballs era de 6,8 milions d'euros, molt per sobre de la partida destinada al CAP de Figueres, al desdoblament de la C-260 i a l'adaptació a l'amplada europea del terminal de Vilamalla. Finalment, l'adjudicació de les obres de la depuradora de Figueres s'ha fet per 1.918.250 euros menys d'allò que preveia el pressupost de partida de la licitació i s'acabarà executant per 4.908.264 euros.

Les actuacions previstes es faran de manera esglaonada i modular per no afectar l'activitat normal de la planta, que continuarà funcionant durant les obres per continuar sanejant les aigües residuals i la durada total dels treballs hauria de ser d'onze mesos. Les mesures previstes en aquestes obres de millora, que es duran a terme en la mateixa parcel·la on està ubicada la depuradora, van encaminades a aconseguir que l'aigua tractada a la depuradora i retornada al medi compleixi amb els requeriments legals pel que fa a la reducció de nutrients. En aquest sentit, les obres consistiran en la construcció d'un nou reactor biològic, que contribuirà a la reducció de nitrogen i de fòsfor, millores en el decantador secundari i l'ampliació de la línia de tractament de fangs.

La depuradora de Figueres es va posar en marxa el 1982 i va ser ampliada el 1993. Té una capacitat de tractament de 22.128 m³/dia (població equivalent de 110.640 habitants) i saneja les aigües residuals de Figueres (municipi de Figueres i Vilatenim) i Vilafant (nuclis d'Arengades, Camp dels Enginyers, les Closes d'en Clarà, Palol Sabaldòria-les Forques, Parc d'Obres Públiques i casc antic de Vilafant). L'aigua depurada es retorna al rec del Malpàs, que desemboca a la riera de Figueres.

LA XIFRA

6,8
milions d'euros.
Aquest era el pressupost dels treballs previst de partida de la licitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia