Medi ambient

Medi ambient

Nova reclamació de rebuig a la planta de Tracjusa

Els ecologistes afirmen, amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, que el projecte de Juneda no lliga amb els objectius dels acords de París

Els ecologistes van protagonitzar ahir un nou acte de rebuig al nou projecte de Tracjusa, aquest cop a la plaça Sant Joan de Lleida, amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient. El portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, va lamentar que enguany “no hi ha res a celebrar i encara menys després que l’impresentable del president dels Estats Units hagi anunciat la retirada dels acords de París”. Els ecologistes, després de la concentració, es van dirigir al Departament de Territori a Lleida, on van lliurar un escrit en què demanen al departament que tramita el projecte de la nova planta de purins Tracjusa que rebutgi la construcció de la incineradora a Juneda.

Recorden que la Comissió Europea va trametre el 2016 a l’Estat un requeriment que diu que per assolir els objectius del 2020 de reciclatge de residus cal anular de les seves polítiques la construcció de nous abocadors i incineradores. Ho consideren “una alerta claríssima a l’Estat espanyol que la incineradora de Juneda no es pot fer si es vol complir amb aquests objectius”.

Des d’Ipcena es recorda que “el fet d’incinerar i abocar desincentiva el reciclatge de la gent”. A Lleida, explica Vázquez, s’està assolint el 26% de reciclatge i considera que, a aquest ritme, “serà impossible arribar al 50% en dos anys”. Va insistir que les incineradores són emissores de gasos d’efecte hivernacle i van en contra dels acords de París i de la nova llei contra el canvi climàtic que està a punt d’aprovar la Generalitat. “La incineradora de Juneda és un obstacle per assolir els objectius.” “La Generalitat diu que vol reduir fins al 2020 el 25% dels gasos d’efecte hivernacle i només es pot fer impedint la instal·lació de noves indústries que emetin nous gasos i reduint les emissions de les existents”, assegura.

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, Josep Amigó, lamenta que si es dona permís a la incineradora de Juneda s’obre la porta al fet que altres ajuntaments en puguin posar una. “Cal que els lleidatans es mobilitzin si no volen que Lleida es converteixi en un crematori”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona