Medi ambient

Medi ambient

L’albirament guiat d’óssos ja és una realitat

L’Alt Pirineu té actualment una població d’entre 35 i 40 óssos. Aquests habiten en una superfície de més de 5.000 quilòmetres quadrats, fet que en fa difícil l’albirament. L’empresa Piros Explorer, amb seu a Tavascan, organitza expedicions a la muntanya amb el principal objectiu de poder veure óssos i, en les tres expedicions que ha fet enguany, els clients han pogut observar-ne fins a cinc exemplars. L’èxit d’aquesta empresa rau en la preparació prèvia, segons explica el seu responsable Ieltxu Azkarate, que assegura que un bon albirament ve donat, en gran part, per les moltes hores que el guia passa a la muntanya tot caminant per l’hàbitat de l’ós i escollint els llocs més idonis i amb més seguretat per a l’observació.

Equips de rastreig de l’empresa pugen dies abans a la muntanya per preparar l’expedició i el dia de la sortida amb els clients, que els guien per les zones on se l’ha ataüllat, segueixen el seu rastre per preparar els punts d’espera, munten el campament i, des de la distància, n’esperen l’aparició. El guia passa pràcticament més dies a la muntanya fent rastreig de les zones freqüentades per l’ós que no pas fent expedicions; d’aquí ve que es conegui pam a pam les muntanyes de la zona de Tavascan, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, i pugui portar els clients als millors observatoris d’ós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona