Medi ambient

Medui ambient

Prova pilot a Premià de Dalt contra la mosca blanca

S’està fent un tractament a les plantes afectades mitjançant un producte de baix impacte ambiental

Paral·lelament s’estan arrencant les figueres de moro que hi ha a l’espai públic

Premià de Dalt ha declarat la guerra a la mosca blanca. Aquest insecte que ataca les figueres de moro no és nociu per a la salut, però sí que provoca moltes molèsties al veïnat, especialment al barri del Remei. Per això el Consell Comarcal i l’Ajuntament han engegat una prova pilot per combatre aquesta plaga.

Es tracta d’un tractament que es fa a les plantes afectades a partir d’un producte (concentració de sabó fosfòric i oli) de baix impacte ambiental. Els seus efectes són més lents, però es garanteix que no altera l’equilibri natural. A més, es geolocalitzen totes les plantes tractades i es fa un seguiment de la seva evolució.

Paral·lelament, ja s’estan arrencant les figueres de moro afectades que hi ha a l’espai públic, una solució que els tècnics comarcals consideren definitiva però que és complicada perquè aquests cactus es troben majoritàriament en terrenys privats.

Un dels objectius d’aquest tractament és evitar que es repeteixin els problemes que van afectar especialment el barri del Remei l’estiu passat.

La mosca blanca, un insecte de petites dimensions, es veu fortament atret per la llum i, a les nits, envaeix habitatges i terrasses i altera la vida del veïnat. “Hi ha hagut casos en què les piscines o les pantalles de la televisió estaven literalment plenes de mosques”, va explicar l’alcalde de Premià de Dalt i conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó (PDeCAT). L’alcalde va avançar que les figueres de moro es ruixaran amb aquest producte cada quinze dies durant tot l’estiu.

Triadó va assegurar que ja s’està notant una millora i que el tractament és efectiu, “però fins a final de mes no es podrà corroborar del tot”. En cas que es comprovi la seva efectivitat, Triadó va dir que s’exposarà aquest mètode a altres municipis afectats per la mosca blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona