Medi ambient

Una barrera per aïllar el focus de cargol poma

El nou focus de cargol poma detectat a Miravet (Ribera d’Ebre), fora de l’àrea marcada, ha fet que es disparessin les alarmes. Tot i que el sector arrossaire constata que fa uns tres anys ja va aparèixer un focus per la zona, les 150 postes i alguns exemplars adults trobats fa uns dies preocupen l’administració i els productors perquè es pugui escampar, sense aturador, per la xarxa de reg –en detectar-se més amunt de l’assut de Xerta.

Des de Miravet, el Departament d’Agricultura va reunir ahir els representants de les diferents administracions afectades per revisar el protocol previst dins el pla de lluita contra el cargol poma i consensuar actuacions de manera coordinada per contenir aquest nou focus detectat al riu.

Així, totes les administracions, amb la col·laboració dels regants, impulsaran una barrera física per aïllar entorn d’uns 200 metres al voltant del focus. L’objectiu és evitar que les postes puguin escampar-se. Alhora, s’intensificarà la vigilància i les prospeccions, i també la campanya de comunicació a la població.

El Departament d’Agricultura recorda que la competència en aquest tram del riu –domini públic hidràulic– és de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), però que col·labora amb totes les administracions implicades per actuar amb la màxima efectivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona