Medi ambient

Investiguen la manipulació de l’assut del Molí dels Aubins

Connecta el Siurana amb el pantà de Riudecanyes i el curs de l’aigua es va interrompre durant 15 hores dissabte

La comunitat de regants del pantà lamenta els fets i els ecologistes afirmen haver participat en l’acte

L’aigua del riu Siurana continua creant polèmica. Una disputa que dissabte va passar de les paraules als fets en realitzar-se una acció directa d’un grup d’ecologistes que va manipular l’assut del Molí dels Aubins i que va impedir el pas de l’aigua al voltant d’unes 15 hores, segons l’administrador del pantà de Riudecanyes, Miquel Àngel Prats. Aquest assut connecta l’aigua procedent del Siurana amb el pantà de Riudecanyes.

En detectar-se l’acció el matí de diumenge, la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes va comunicar-ho als Mossos d’Esquadra, que es troben en aquests moments instruint diligències. De fet, no és la primera vegada que es produeix recentment una actuació similar a l’assut del Molí dels Aubins, tot i que la denúncia del 2014 va quedar arxivada.

“Lamentem els fets” i “desmentim el munt de mentides sobre la destinació de l’aigua”, va afirmar ahir Prats, qui va assegurar que la comunitat no té cap punt de connexió ni amb la indústria química ni amb Port Aventura. “Només gestionem l’aigua per regar i beure” de les 3.000 famílies que tenen drets del pantà, va comentar Prats.

Molt diferent ho veuen els activistes (Xarxa Sud, el Gepec i la plataforma Volem Lo Riu Siurana Viu) que van participar dissabte en l’incident. En una entrevista a LaNova Ràdio, Santi Borràs, membre del Gepec, assegurava ahir: “El 95% del pantà de Siurana, se l’està emportant la comunitat de regants de Riudecanyes.” I hi denunciava: “Sabem que aquesta aigua no va majoritàriament per als pagesos”, mentre hi afegia: “És una aigua que s’està comercialitzant per sota mà.”

Com a accionista majoritari del pantà de Riudecanyes que és el municipi de Reus, Borràs va denunciar l’ús que fa de l’aigua: “No pot ser que veiem Reus tot ple de gespa, regant-se cada dia, i que al Priorat no es pugui regar la vinya.”

Tot i reconèixer la legalitat de la concessió del pantà de Riudecanyes, Borràs també va insistir: “És per regar per a ús agrícola i avui dia aquesta aigua, com ha canviat l’ús del sòl, se n’està anant a altres usos”.

LES FRASES

Només gestionem l’aigua per a les 3.000 famílies de la comunitat
Miquel Àngel Prats
administrador del pantà de riudecanyes
Sabem que aquesta aigua no va majoritàriament per als pagesos
Santi Borràs
membre del gepec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona