Medi ambient

Medi Ambient

Les ànimes de les fonts immortals

El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro fa disset anys que treballa en la recuperació de les fonts en una finca de 38 hectàrees, a les Gavarres

S’han recuperat camins i ara unes visites permeten resseguir la seva història

Un dels treballs que passen més desapercebuts, especialment si es camina pel bosc, és el dels voluntaris, el de gent anònima que treballa per recuperar espais, com ara les fonts, que tenen un magnetisme difícil de descriure. “Ben mirat, moltes són obres d’art treballades per dos grans artistes, l’home i la natura. Malgrat que van ser creades per una senzilla qüestió de supervivència, actualment les que es mantenen en bon estat de conservació han esdevingut espais amb una nova dimensió social”, explica el president del Grup de Natura Sterna, Jaume Ramot, entitat que ha treballat activament per la seva recuperació.

I precisament aquest és el cas de la Ruta de les Fonts de Castell d’Aro. Estem davant un projecte amb un final inesperat i virtuós. Després de disset anys d’intensos treballs de recerca restauració i manteniment, s’ha pogut concretar una ruta que està dins d’una finca de mes de 38 hectàrees. Aquesta finca ha passat a mans públiques a causa de la cessió feta pels seus propietaris a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, la qual cosa ha permès treballar per concretar un projecte que anava molt més enllà d’un treball de camp, volia ser altament pedagògic..

El Grup de Natura Sterna, promotor i partícip d’aquest projecte, continua les seves tasques de manteniment i divulgació de la ruta i les seves fonts. Les visites guiades i les sortides organitzades fan reviure als seus visitants pàgines oblidades de la seva historia. Histories de carboners, llenyataires i peladors de suro. Un atractiu més per visitar en aquest sector costaner de les nostres Gavarres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona