Medi ambient

Avià abaixarà impostos a qui posi plaques solars

L’Ajuntament d’Avià destinarà 70.000 euros a ajuts econòmics per a tots els habitants o comerciants que facin actuacions sostenibles, propiciïn un estalvi energètic i redueixin l’emissió de CO2 a l’atmosfera. Aquests diners són una part dels que el consistori ha estalviat des de l’any 2015, quan va decidir impulsar un programa per reduir la seva petjada de carboni.

Entre alguns dels ajuts que l’Ajuntament vol donar al poble, es preveu una reducció d’un 50% de l’impost de béns immobles durant cinc anys per a totes les llars que instal·lin plaques solars. A banda, Avià ha eliminat els impostos d’obres a tots els avianesos que vulguin instal·lar plaques i s’espera poder-los eliminar per a les persones que facin les obres per aïllar tèrmicament els seus edificis.

Avià ha impulsat diverses accions vinculades amb l’estalvi energètic i la sostenibilitat en els darrers anys. També ha rebut dos premis que reconeixen les seves polítiques mediambientals. Les accions impulsades des del consistori representen un estalvi energètic d’uns 80.000 euros anuals. D’aquests 80.000, el consistori preveu utilitzar-ne 70.000 per a les subvencions al poble. A banda, però, dels 10.000 euros que resten, el govern avianès preveu destinar-ne 5.000 a projectes de sostenibilitat en països del Tercer Món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona