Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els embassaments del Ter-Llobregat superen el 61% de la seva capacitat i entren en fase de normalitat

L’ACA manté la situació de prealerta perquè a les conques internes els nivells encara es troben al voltant del 59%

Les conques del Ter i del Llobregat –Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç, que abasteixen les demarcacions de Barcelona i Girona- han assolit el 61,6% de la seva capacitat i, per tant, han entrat en una fase de normalitat, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Malgrat això, el nivell global de les conques internes encara se situa al 58,33%, de manera que l’ACA manté activada la situació de prealerta per sequera. Les mesures que s’apliquen en aquestes circumstàncies són, entre d’altres, un major ús de l’aigua de les dessalinitzadores i més extracció de l’aigua dels pous a l’àmbit del delta del Llobregat.

Els embassaments que a hores d’ara es troben en pitjor situació són el de Siurana (14,9%), Riudecanyes (21,28%) i Darnius Boadella (39,93%). En comparació a les mateixes dates de l’any passat, la situació en aquests tres embassaments era considerablement superior amb una capacitat del 39,89% (Siurana) 49,44% (Riudecanyes) i 79,38% (Darnius Boadella).

En aquesta zona, malgrat que les demandes domèstiques estan garantides, s’haurà de veure en les properes setmanes quina és l’evolució del volum de reserves per determinar quina quantitat d’aigua es podrà destinar a usos agrícoles.

Tot i aquestes dades, l’ACA ha deixat clar que en les poblacions d’influència d’aquests tres embassaments la demanda d’aigua urbana i domèstica està garantida. En les properes setmanes, però, s’haurà de veure quina és l’evolució de la pluja per estudiar “quines dotacions d’aigua es poden destinar al rec”. En funció dels volums d’aigua que hi hagi, ha dit l’ACA, s’establiran els cabals del rec, que podrien ser inferiors als habituals si es mantenen els nivells tan baixos.

Des de principis d’any, la data en què es va assolir un nivell més baix de reserves va ser el 25 de gener. En aquell moment, l’estat global dels embassaments de les conques internes era del 44%, 15 punts per sota de la mateixa data de l’any passat. Tot i aquesta situació relativament pitjor a la del 2017, des del mes de gener l’estat dels embassaments ha millorat considerablement i s’han incrementat en 15 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona