Medi ambient

Volen l’enderroc d’una tanca al parc del Montgrí

La secció local d’ICV-EUiA ha presentat una denúncia a l’Ajuntament de l’Escala perquè s’aturin les obres

Consideren que s’ocupa un antic camí d’ús públic

Les obres de tancament del Mas Torreportes, al terme municipal de l’Escala i que afecten terrenys inclosos en el Parc Natural del Montgrí, han aixecat les protestes de l’agrupació d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, que reclama que s’enderroqui l’obra i es reposi l’espai en l’estat anterior. La formació ha presentat una denúncia administrativa i urbanística a l’Ajuntament amb què, a més de l’enderroc, pretén obtenir l’anul·lació de la llicència d’obres i la restitució immediata dels camins públics afectats per les obres executades, i reclama a l’Ajuntament que obri un expedient per fer-ho.

Responsabilitats

La denúncia també exigeix responsabilitats a l’Ajuntament de l’Escala perquè considera que autoritzant aquestes obres s’ha incorregut en “nombroses i greus irregularitats administratives, tant de la legislació urbanística com de la legislació de règim local i de patrimoni de les entitats locals”. Entre les infraccions denunciades hi ha el fet que les obres haurien interromput, ocupat i tancat de manera indeguda un antic camí rural d’ús públic; la infracció de l’altura màxima d’un metre de la part opaca, en determinats punts de la tanca d’obra, i l’afectació de terrenys inclosos en el Parc Natural del Montgrí sense haver obtingut prèviament l’informe preceptiu i favorable de l’òrgan rector del parc.

En un comunicat, ICV-EUiA adverteix l’Ajuntament que està obligat a actuar immediatament “en defensa del patrimoni públic local indegudament alterat i afectat pel tancament de la finca”. La formació requereix a la corporació que assumeixi el seu deure legal i procedeixi a incoar les actuacions administratives oportunes per a la recuperació d’ofici del camí públic.

Els ecosocialistes adverteixen que en cas que la denúncia no es resolgui s’acudirà als jutjats i tribunals de la jurisdicció contenciosa en defensa de la legalitat urbanística, “per exigir la recuperació del patrimoni de tots i per aclarir responsabilitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia