Medi ambient

Amb cotxe fins als miradors naturals de Ribes de Freser

L’Ajuntament ha facilitat l’accessibilitat fins a punts amb vistes per als qui tenen la mobilitat reduïda

Ara n’ha adequat un total de quatre i, més endavant, n’adaptarà uns quants més

Ribes de Freser està enclotat i envoltat per vessants de muntanya amb desnivells positius de molts metres, la qual cosa fa que tingui balcons naturals amb vistes sobre una de les valls pirinenques rellevants des del punt de vista paisatgístic. Ara, l’Ajuntament de Ribes ha volgut facilitar l’accés als miradors naturals a totes les persones fent-los més accessibles.

Concretament, ha fet millorar i adequar l’accés a un d’existent i molt popular, ubicat al sector de Sant Antoni. I n’ha fet construir tres més de nou. Un s’ha habilitat al mateix indret, però a la zona d’arribada a aquesta popular ermita ribetana, a la zona dreta mirant des de l’aparcament de vehicles. Hi ha fet instal·lar dues barbacoes i diversos bancs i taules.

Les altres dues noves àrees de mirador les ha fet construir de nou a Ribes Altes i al pla del Freixe, en direcció a coll de Jou –un indret molt concorregut per excursionistes–. En aquest últim punt hi ha una vista sobre els tres rius de la Vall de Ribes, el Freser, el Rigat i el Segadell.

L’alcalde, Marc Prat, ha explicat que conjuntament amb la resta d’ajuntaments de la vall acaben de posar en marxa una potent oferta de senderisme. “És una proposta amb diversos itineraris per a la gent que pot i vol caminar. Hi ha, però, un perfil d’usuari que no és senderista i cal fer-los partícips del projecte”, ha indicat per justificar l’habilitació de miradors. Prat ha detallat que volen facilitar l’accés als espais naturals a les persones amb fills de curta edat, a la gent gran i a les persones amb problemes de mobilitat.

L’alcalde hi ha afegit que es tracta d’un projecte que ha de seguir evolucionant, en el qual hi han de participar tots els ajuntaments de la vall. A tall d’exemple, Marc Prat ha indicat, com a altres miradors privilegiats susceptibles de ser adaptats a tot tipus de persones, els de Fontalba, al municipi de Queralbs, i el collet de les Barraques, a Planoles.

L’alcalde de Ribes de Freser ha emmarcat totes aquestes accions en un projecte que han iniciat fa poc que té per objectiu identificar les essències de la vall per reformular una oferta turística fonamentada en els productes de proximitat, els artesans, la gastronomia i, sobretot, la tranquil·litat que ofereix un espai natural d’una extraordinària bellesa. Tot plegat coincideix amb la reactivació de la mancomunitat que aplega Campelles, Planoles, Toses, Pardines, Queralbs i Ribes de Freser.

LA XIFRA

4
miradors
són els que ha fet habilitar l’Ajuntament de Ribes de Freser, als quals aviat se n’hi afegiran més

LA FRASE

Tenim un projecte de senderisme i calia fer-ne partícips els qui no tenen llibertat de moviments
Marc Prat
Alcalde de ribes de freser

LA XIFRA

16
itineraris
són els que han dissenyat els sis municipis de la Vall de Ribes per als senderistes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona