La flota pesquera torna al mar

La flota pesquera del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va decidir ahir a mig matí tornar progressivament a la mar després de constatar que les condicions meteorològiques i marítimes havien millorat ostensiblement respecte a la jornada de dilluns. Excepte casos concrets com els de l'Ampolla –cinc barques d'arrossegament– o Deltebre –divuit–, on totes les embarcacions es van quedar a port pel fort vent a la zona del Delta i la dificultat per maniobrar-hi, a la resta de ports el nombre de pesquers que finalment van sortir oscil·la entre la cinquena part dels 50 vaixells d'arrossegament de Tarragona o gairebé la totalitat de la flota d'arrossegament de Cambrils, una vintena d'embarcacions. Al Serrallo, per exemple, la meitat de la flota d'arrossegament havia decidit sortir a treballar al matí, però va haver de tornar poc després pel fort onatge mar endins. A les Terres de l'Ebre la meitat de les embarcacions de l'Ametlla –una desena de poc més de 20 en total– i de Sant Carles de la Ràpita –una vintena de poc més de 40, entre les quals, les cinc del port de les Cases d'Alcanar que s'hi resguarden en cas de mal temps– van decidir sortir després de comprovar el temps assolellat i la tendència decreixent del vent, ja que de matinada encara havien ajornat la sortida. Al marge dels ports pesquers principals, els sis vaixells d'arts menors de Calafell es van quedar al port, igual que la desena també d'arts menors que es troben a Torredembarra. Sí que va sortir, però, l'únic vaixell d'arrossegament del port torrenc.

El patró major de la confraria de pescadors de l'Ampolla i president de la Federació de Confraries de Tarragona, Josep Molina, reconeixia ahir que el temporal no ha afectat tant «com a la resta de Catalunya, a Barcelona i Girona».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona