Medi ambient

Fortes pluges arreu del país amb acumulacions de 130 litres per m2 a zones del Montsià

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant en fase d’alerta

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les previsions del Servei Meteorològic (SMC)

La pluja ha tornat a deixar grans acumulacions d’aigua a les Terres de l’Ebre, aquest dijous sobretot al Montsià on ja es van patir les inundacions més greus en l’última llevantada. Al Mas de Barberans s’han registrat 133 litres per metre quadrat i a Ulldecona 82 l/m2, on hi ha hagut acumulacions punta de 20 litres en mitja hora de matinada. Al Parc Natural dels Ports també s’han superat els 80 l/m2. Això està provocant que els barrancs de la plana del Montsià s’hagin començat a desbordar. No es pot accedir per carretera a Mas de Barberans perquè el poble ha quedat incomunicat i s’han suspès les classes de l’escola. També hi ha diverses carreteres secundàries tallades pel pas de les rieres.

La xarxa viària catalana ha registrat complicacions a nombroses carreteres a causa de la pluja, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les esllavissades han estat la causa principal de les afectacions a la xarxa viària. Així, a la C-58 a Vacarisses, al quilòmetre 26,5, es dóna pas alternatiu; a la C-58 a Castellbell i el Vilar en direcció Manresa; a la N-230b a Pinell de Brai en ambdós sentits; a la C-1414 a Esparreguera, on es dóna pas alternatiu; a la B-151 a Castellbisbal, i a la C-243c a Terrassa, on ha caigut un arbre a la via. A més, la TP-3311, de la Sènia a la Galera, està tallada per inundació, igual que la N-230 a Sales de Llierca. En aquest cas, es fan desviaments per l’A-26. El Servei Català de Trànsit ha informat que l’afectació a les vies C-55 i C-58 ha fet necessari també activar el protocol previst per a la carretera C-16. Aquest protocol implica aixecar les barreres al peatge de Sant Vicenç de Castellet.

Pel que fa a Barcelona, l’Ajuntament ha informat que s’ha activat en fase d’alerta el Pla municipal d’emergència per insuficiència drenant a causa de les pluges registrades durant les últimes hores. També a Barcelona, TMB ha informat que s’ha hagut de tancar durant prop d’una hora l’estació de la Barceloneta de la línia L4 del Metro per inundació del vestíbul. La incidència, però, no ha afectat el servei, que ha circulat durant aquesta estona sense dificultats. TMB també ha informat que s’ha tancat pel mateix motiu un dels dos vestíbuls de l’estació de Fabra i Puig, a la línia 1, i de l’estació del Clot, a la línia 2. De la mateixa manera, en aquest cas de manera preventiva, s’ha tancat el telefèric de Montjuïc a causa del temporal. Les línies T5 i T6 del tramvia s’han vist afectades per l’acumulació d’aigua i han vist alterades les freqüències de pas. Aquesta acumulació d’aigua ha obligat la Guàrdia Urbana de Barcelona a advertir que hi ha avaries semafòriques a diferents punts de la ciutat per falta de fluid elèctric.

També cal destacar que les fortes pluges que afecten l’aeroport del Prat poden causar retards en les sortides o arribades d’alguns avions, segons s’ha indicat des d’Aena.

També des de Rodalies s’ha avisat els usuaris de retards de fins a una hora a diferents línies causades per acumulació d’aigua.

Protecció Civil ha fet al llarg de la tarda diferents comunicats a les xarxes socials per avisar que s’estan produint diverses afectacions a la xarxa viària com a conseqüència d’esllavissades provocades per la intensitat de les pluges de les últimes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona