Medi ambient

Nou segell per a 28 empreses del Parc del Montgrí, el Baix Ter i les Medes

S’afegeixen a la Carta Europea de Turisme Sostenible, que l’espai natural ja va assolir a finals del 2016

Un total de 28 empreses vinculades a activitats turístiques dins de l’àmbit del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). És una certificació que atorga la Fundació Europarc que reconeix el compromís voluntari d’espais naturals i empreses turístiques envers la sostenibilitat ambiental i el turisme sostenible.

Pel que fa al detall, hi ha una desena de centres d’immersió, la mateixa xifra d’empreses d’activitats turístiques, set allotjaments i un restaurant entre els primers establiments que han rebut el segell de qualitat ambiental, per la tasca desenvolupada els últims mesos per a la implementació d’un conjunt de bones pràctiques per promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat. Són negocis de l’Estartit, l’Escala, Pals, Torroella de Montgrí, Ullà, Bellcaire d’Empordà, Palau-sator, Gualta i Fontanilles.

L’acreditació a les empreses s’emmarca en la segona fase de la implantació de la CETS. D’aquesta manera, es reconeix el nivell de compromís assolit per les empreses turístiques amb el distintiu, que, a més de ser una marca de qualitat, garanteix la cooperació efectiva de l’empresari en la gestió de l’espai protegit. Com a primer pas, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter va rebre aquesta acreditació el desembre del 2016, després de dos anys treballant-hi.Els principis bàsics d’aquest model són:· Foment de la cooperació amb el sector turístic.· Definició d’una estratègia i un pla de actuació a 5 anys.· Protegir i promoure el patrimoni natural i cultural.· Oferir una experiència d’alta qualitat als visitants.· Informar sobre las qualitats especials de la zona protegida.· Promoure productes turístics que permetin descobrir i entendre el territori.· Formar als actors del turisme en temes de sostenibilitat.· Mantenir, millorar la qualitat de vida de la població local.· Augmentar els beneficis del turisme per a la economia local.· Ordenar i gestionar la freqüentació turística.

LA XIFRA

28
negocis
turístics radicats al Parc Natural del Montgrí han assolit el segell pel compromís amb la sostenibilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona