Medi ambient

El rebuig de tres municipis del Baix Penedès servirà per fer combustible sòlid

La brossa recollida a través del sistema porta a porta a l'Arboç, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès, que fins ara es duia directament a l'abocador, servirà, després de sotmetre's a un sistema de valorització energètica, per obtenir combustible sòlid recuperat (CSR), arran del conveni que han signat els tres ajuntaments amb l'empresa Sanea Tratamiento de Residuos SLU. El CSR s'utilitzarà en substitució de combustibles d'origen fòssil en indústries com les cimenteres o les tèrmiques, o es podrà incorporar també al procés propi de conversió en dièsel sintètic que es fa a la planta de Constantí, fet que generaria unes emissions inferiors a les dels actuals combustibles.

L'Ajuntament de l'Arboç ja fa un any que va implantar la recollida porta a porta de la fracció orgànica. Després d'un conveni signat amb el de Sant Jaume, aquest va implantar el sistema a partir tot just del cap de setmana passat, mentre el de la Bisbal, que es va incorporar posteriorment a l'acord, també la fa des de fa pocs dies, de manera selectiva també pel que fa als envasos i al paper i cartró. Tots tres alcaldes, Carles Ribé, Martí Ventura i Josep M. Puigibet, respectivament, han valorat la importància de l'acord entre municipis veïns per desenvolupar polítiques i projectes comuns, que tenen com a objectiu reduir la producció de residus i augmentar-ne el nivell de recollida i reciclatge en plantes especialitzades, com ja fan també amb la resta de fraccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona