Medi ambient

Una àliga frena el projecte eòlic de Pontons

La Generalitat n’ha desestimat un però encara no s’ha pronunciat encara sobre la segona petició

La protecció sobre l’àliga cuabarrada autòctona de les zones més altes del Penedès és la principal causa que al·lega la Generalitat per desestimar el projecte del parc eòlic de Pontons proposat per l’empresa Eòlica Conca SL. El projecte pretenia la construcció de nou aerogeneradors al municipi de Pontons i havia provocat una forta reacció per part dels veïns tant del mateix municipi com dels pobles del voltant i les associacions ecològiques. Precisament, l’entitat Bosc Verd va presentar al·legacions a la proposta presentada per l’empresa de Reus. Bosc Verd posava en qüestió la validesa de l’estudi d’impacte ambiental que acompanyava el projecte, en què no es feia esment de la importància del corredor ecològic de la zona per a espècies protegides com ara l’àliga cuabarrada autòctona del Penedès.

Tanmateix, l’empresa Eòlica Conca SL ha presentat un segon projecte en una zona molt pròxima per a la instal·lació de quatre aerogeneradors més. Els veïns i les associacions ecologistes confien que la Generalitat apliqui el mateix criteri en aquest cas.

Bosc Verd creu que els projectes presentats suposen la industrialització dels boscos i lamenta que les empreses que presenten el projecte no tinguin en compte el perill que suposa aquest tipus de construcció per a la població de rapinyaires que hi ha a les serres més altes del Penedès. Els quatre aerogeneradors projectats en aquest parc fan 200 metres d’altura i un pes total de 575 tones cada un.

L’avantprojecte té el suport de l’Ajuntament de Pontons, però l’Ajuntament de Querol s’hi ha mostrat contrari i, a Aiguamúrcia, els veïns del Pla de Manlleu han obert una plataforma per recollir signatures amb l’objectiu de salvar la zona d’aquests projectes. La ponència de Medi Ambient resoldrà d’aquí a uns dies sobre l’avantprojecte del segon parc eòlic.

LA XIFRA

200
metres d’altura.
Són els que fa cada un dels quatre aerogeneradors projectats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona