Medi ambient

medi ambient

El Gepec desconfia de la plataforma eòlica marina

El grup ecologista Gepec desconfia del caràcter experimental de l'anomenat projecte Zèfic, que impulsa l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), per instal·lar una plataforma d'assajos d'energia eòlica marina al davant de la costa de l'Ebre. Segons els proteccionistes, es tracta “d'un cavall de Troia per obrir pas a l'especulació”.

El Gepec denuncia que el document ambiental preliminar del projecte “és tan vague que ni tan sols descriu la ubicació exacta de la planta ni la superfície.” La informació més detallada és que es farà al golf de Sant Jordi i es confirma que els primers aerogeneradors experimentals estaran situats a 3,5 quilòmetres de la costa.

Entre l'Ametlla i l'Ampolla

Els ecologistes interpreten que se situarà entre la costa de l'Ametlla i l'Ampolla, lamenta que serà visible des de tot el Delta només “per abaratir els costos d'inversió dels promotors” i creu que és un error situar el parc en una zona que, segons el mapa estatal, seria d'implantació condicionada –a l'impacte ambiental–, “havent-hi zones d'implantació lliure”. També denuncien l'afectació a la flora i fauna, i al turisme i la pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.