Medi ambient

EL PINELL DE BRAI

El projecte de l'abocador fa un mes i mig que està aturat

Medi Ambient revela ara que ha rebutjat els tràmits per restaurar l'argilera del Pinell de Brai amb bales de residus urbans

La plataforma de la Terra Alta felicita els veïns pel “no” en la consulta

Només tres dies després de la consulta amb què el veïnat del Pinell de Brai va rebutjar el projecte de l'abocador de bales de residus urbans, aquest dimecres s'ha sabut que els tràmits per autoritzar-lo feia un mes i mig que estaven aturats. Així ho va explicar ahir el director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge, Víctor Gimeno, que va voler deixar clar que la Generalitat no ha tramitat el projecte en els últims mesos. De fet, el 31 d'agost, el conseller de Medi Ambient va resoldre tancar l'expedient d'autorització del projecte per restaurar l'antiga argilera del Pinell de Brai amb bales de residus, un abocador que promouen les empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA.

La tramitació del projecte era a càrrec de l'Ajuntament, el qual va reactivar fa uns mesos el conveni signat amb les empreses el novembre del 2008. Segons Gimeno, l'expedient es va suspendre perquè faltava el certificat de compatibilitat urbanística dels terrenys, ja que l'Ajuntament tot just acabava d'impulsar la modificació de les normes subsidiàries. El consistori del Pinell de Brai va presentar al·legacions a una proposta de resolució que el mateix Gimeno va fer el 6 de juliol, argumentant que l'abocador no és incompatible amb el pla territorial de les Terres de l'Ebre, però Medi Ambient les va desestimar. Així, el conseller Francesc Baltasar va signar la resolució en què desestimava les al·legacions el 31 d'agost, ja que el consistori no havia presentat la documentació que calia per poder analitzar el projecte. De fet, l'Ajuntament hauria de reiniciar tot el procés si ara volgués reactivar la tramitació de l'abocador.

LA XIFRA

800
tones diàries
és la quantitat màxima de residus que rebria l'abocador del Pinell de Brai, segons el conveni signat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona