Medi ambient

Europa planteja soterrar els residus

La Comissió impulsa una directiva per fer dipòsits nuclears permanents

La Comissió Europea reclamarà als estats membres que soterrin els residus nuclears en dipòsits definitius. En un termini de quatre anys, els estats de la Unió Europea haurien d'abordar plans per soterrar en profunditat els residus de la indústria nuclear.

Brussel·les vol apostar per dipòsits per emmagatzemar els residus nuclears de forma permanent, un tipus d'instal·lacions que només han començat a projectar-se a Finlàndia i Suècia. Per fer-ho, els estats haurien de buscar cavitats rocoses amb una profunditat d'entre 100 a 700 metres, sempre dins de la Unió Europea. Amb tot, hauran de notificar els seus plans a la Comissió, que podrà modificar-los, i també garantir-ne la participació ciutadana en la designació del destí final dels residus.

El futur magatzem nuclear és una instal·lació de caràcter temporal. Durant 60 anys, aplegarà els residus radioactius d'alta activitat de totes les centrals de l'Estat espanyol. De fet, els residus actuals ja ocuparien el 59,7% de la capacitat del magatzem que s'ha projectat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.