La Generalitat construirà dues noves depuradores a Vilaller i Salàs de Pallars

La Generalitat ha anunciat avui l'acord per a la construcció de dues depuradores en les localitats de Vilaller (Alta Ribagorça) i Salàs de Pallars (Pallars Jussà), que permetran una millora sanitària i mediambiental de l'entorn dels dos municipis i de les conques dels rius Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa.

Segons que ha informat el Govern, el cost de les dues obres serà de 2,9 milions d'euros finançats, en el 80%, pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

La depuradora de Vilaller requerirà una inversió d'1,9 milions d'euros i les obres consisteixen en la construcció d'una planta depuradora de tipus biològic i en la instal·lació d'una xarxa de sanejament d'una longitud de 1.180 metres.

De la seva banda, l'obra de Salàs de Pallars tindrà un pressupost de 909.000 euros i també consistirà en la construcció d'una planta depuradora de tipus biològic així com una xarxa de sanejament, la longitud de la qual serà de 2.036 metres.

Les noves depuradores de Vilaller i de Salàs de Pallars tindran capacitat per tractar 360 i 200 metres cúbics diaris, i suposaran una millora en el servei a 1.700 i 950 habitants, respectivament.

Les obres les desenvoluparà l'Agència Catalana de l'Aigua i s'estima que durin entre 7 mesos (la depuradora de Salàs de Pallars) i 9 mesos (la de Vilaller).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona