Medi ambient

La fatarella

Aturades les obres del parc eòlic de la Fatarella

L'Ajuntament ja ha cobrat els 638.000 euros de la llicència d'obres

Les obres del parc eòlic que l'empresa EDP Renováveis construeix a la Fatarella estan aturades per decret municipal. Així ho va confirmar ahir l'alcaldessa del municipi, Carme Pelejà (ERC), tot precisant que l'empresa va construir una torre de mesura que no té la corresponent llicència municipal. “Aquesta torre no constava dins del projecte general del parc i l'empresa hauria d'haver-ne tramitat la llicència a banda”, va explicar Pelejà. La irregularitat la van detectar els tècnics municipals arran d'una inspecció, i el decret d'alcaldia paralitzant les obres es va signar fa just un mes. Ara bé, només afecta l'obra civil; mentrestant, l'empresa pot continuar muntant les torres. El conflicte, però, està en vies de solució, ja que l'empresa ha demanat una pròrroga a l'Ajuntament de deu dies per presentar la documentació que fa falta. “Confiem que no caldrà obrir cap expedient d'infracció”, va assenyalar l'alcaldessa tot manifestant la bona voluntat del consistori per mantenir una bona relació amb l'empresa.

D'altra banda, el consistori, tal com avançava el Diari de Tarragona diumenge, ja ha ingressat els 638.000 euros de la llicència d'obres de la construcció d'aquest parc eòlic, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya donés la raó a l'Ajuntament. L'empresa només acceptava pagar els 300.000 euros de llicència que corresponien a l'obra civil, una xifra que no incloïa el valor dels aerogeneradors. Aquesta sentència crea jurisprudència i a partir d'ara les eòliques hauran de pagar pel cost de l'obra i també pels aerogeneradors. El parc de la Fatarella tindrà 21 aerogeneradors i 48,3 megawatts de potència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.