Medi ambient

medi ambient

Llavaneres és el municipi de la comarca que pitjor recicla la fracció orgànica

El fet de no separar bé les deixalles comporta a l'Ajuntament un sobrecost d'uns 30.000 euros anuals en la factura del tractament de la brossa en concepte de sanció

Els ciutadans de Llavaneres tenen un repte a superar. El poble encapçala el rànquing de municipis del Maresme que pitjor reciclen la matèria orgànica. Les dades reflecteixen que el percentatge de materials impropis registrats durant el quart trimestre del 2010 a la fracció orgànica de Llavaneres és del 24%, i evidencien que una part de la població no separa correctament la brossa. I és que l'Agència Catalana de Residus ha alertat que els veïns del municipi llencen un alt percentatge de residus de vidre, de paper i cartró, de plàstics i tèxtil barrejats amb la matèria orgànica. El fet de no separar correctament les deixalles comporta a l'Ajuntament un sobrecost d'uns 30.000 euros anuals en la factura del tractament de la brossa en concepte de sanció.

El regidor de Medi Ambient, Juan Manuel García (CiU), va reconèixer que “hi ha un problema amb la fracció orgànica”, que es va començar a implantar al municipi el 2006. El regidor va atribuir aquest percentatge tan alt d'impropis a diversos motius, com ara “l'augment de població provinent d'altres pobles on no es feia la recollida per fraccions”, o el fet que “no hagi arribat bé la informació donada en aquest sentit”. Amb tot, però, García va assegurar que l'Ajuntament impulsarà accions per reduir els impropis fins al 15% a finals del 2011. En aquest sentit, els agents cívics vetllaran per una correcta separació de les fraccions de la brossa.

LA XIFRA

24%
de materials impropis
es van llençats a la fracció orgànica en el quart trimestre del 2010 a Sant Andreu de Llavaneres.

LA FRASE

A Llavaneres tenim un problema amb la correcta separació de la fracció orgànica de la brossa
Juan Manuel García
regidor de medi ambient de Sant andreu de llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.