Medi ambient

caça

Demanden la societat de caçadors de Masdenverge pels danys dels conills

El propietari d'una finca citrícola els responsabilitza per la pèrdua de producció

La Federació de Caça alerta d'altres demandes semblants

El propietari d'una finca citrícola situada dins l'àrea privada de caça de Masdenverge ha presentat una demanda contra la societat de caçadors d'aquest municipi del Montsià pels danys ocasionats pels conills a la seua propietat. Concretament, els demana una indemnització econòmica de més de 3.000 euros, més els costos del judici, en concepte de la pèrdua de producció que va patir la seua finca l'any 2009, provocada, segons aquest particular, pels danys dels conills. Aquests mamífers roseguen l'escorça dels arbres per esmolar-se les dents i això debilita l'arbre i pot repercutir en la producció.

La demanda es resoldrà en un judici previst pel 17 de març als jutjats d'Amposta. I no és l'única, ja que segons ha confirmat el president de la Federació de Caça de les Terres de l'Ebre, Manolo Royo, n'hi hagut una altra contra la societat de la Galera.

Aquestes demandes es fonamenten en la llei de caça del 1970 que estableix que els danys ocasionats a particulars per una espècie cinegètica són responsabilitat de la societat de caçadors que té assignat aquell espai de caça.

“Després dels esforços que fan els caçadors caçant fora de temporada, van i els demanden”, es lamentava el president de la federació de caçadors, visiblement preocupat. A més, Royo assenyalava que si hi ha una plaga de conills és en gran part a causa de la gran proliferació de finques citrícoles al Baix Ebre i el Montsià que impedixen que es puga caçar dins la temporada. En el mateix sentit es manifestava el president de la societat de caçadors de Masdenverge, Arcadio Arasa. “Si aquest senyor guanya ara la demanda, qui ens diu que no ens denunciarà per pèrdues en la producció del 2010”, assenyalava. Segons Arasa, la societat de caçadors de Masdenverge fa deu anys que no du a terme cap repoblació de conills i que ha fet la gestió correcta de la seua àrea privada. “Hem caçat amb escopeta, fures i gàbies i tenim les estadístiques que ho demostren”, afegia. A més, la societat ha encarregat un informe pericial que demostra que a banda dels conills els cítrics d'aquesta finca també estan afectats per un fong.

LA XIFRA

4.000
conills
són els que va caçar la societat de Masdenverge amb els permisos especials del 2010.

Prohibit caçar d'agost a març

A les finques on es cultiven taronges o mandarines no s'hi pot caçar d'agost a març per un tema de seguretat. A l'agost es considera que el fruit ja està format i que els tirs amb escopeta podrien provocar danys a la producció i no és fins a principi de març que acaba la campanya de recol·lecció. Per això, per caçar en aquestes zones s'han de demanar permisos especials fora de temporada. Aquests permisos especials els demanen les societats de caçadors de Santa Bàrbara, Tortosa, la Galera, Masdenverge i Ulldecona. La de Masdenverge va capturar el 2010 amb aquests permisos especials uns 4.000 conills.

D'altra banda, la Federació de Caça creu que una possible solució és excloure les finques de propietaris que han presentat demanda contra les societats de caçadors de l'àrea privada de caça. “Així s'estalviaran futures demandes”, argumentava Royo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona