Medi ambient

Medi ambient

Reclamen solucions per a la plaga de conills i senglars

Caçadors i pagesos volen que la direcció general de Medi Natural agilite els tràmits per fer batudes controlades i que en determinats casos s'hi impliquen els mateixos agents rurals

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) i la Federació Catalana de Caça han denunciat que l'elevada densitat de població d'algunes espècies cinegètiques, com ara els senglars i els conills, ha arribat a un punt insostenible a determinades zones de Catalunya, tant pels danys als conreus com pel risc d'accidents de trànsit que comporten. En vista d'això, caçadors i pagesos s'han unit per reclamar a la direcció general de Medi Natural solucions concretes, com ara que s'agilitzen els tràmits per fer batudes controlades i per atorgar permisos especials per caçar fora de temporada. També proposen que en determinats casos de territoris amb poca presència de caçadors siguen els mateixos agents rurals els que controlen les poblacions cinegètiques.

“Fa molts anys que advertim d'aquesta situació i en moltes ocasions ens hem trobat molt poca cooperació de l'administració, i fins i tot casos en què s'han dut a terme polítiques en direcció contrària al que demanàvem”, va manifestar el coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó, que també és representant d'UP al Consell de Caça de Catalunya. “Volem que el nou govern tinga en compte les opinions dels consells territorials de caça. Fins ara s'han pres decisions globals sense tindre en compte la idiosincràsia de cada territori”, assenyalava el president de la Federació de Caça, Paco Piera.

Mentre que a Girona, Collserola i una part del Camp de Tarragona, tenen problemes amb el senglar, la plaga dels conills afecta especialment el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on la temporada passada es van capturar 30.000 conills. Els conreus més afectats són els cítrics, l'olivera, l'hora i en alguns casos la vinya.

El director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, reconeixia ahir que els senglars i els conills són plagues, i assegurava que el seu departament ja està treballant en la línia que reclamen tant els pagesos com els caçadors, amb els quals ja ha mantingut més d'una reunió per aquest tema.

Denúncies a caçadors pels danys

A la comarca del Montsià ja hi hagut almenys dues denúncies a societats de caçadors pels danys que ocasionen els conills als conreus. El cas més important és el d'un particular de Mas de Barberans que ha demandat la societat de caçadors de Masdenverge, a la qual reclama més de 3.000 euros d'indemnització pels danys dels conills en una finca citrícola. El cas ha arribat al jutjat d'Amposta i està pendent de judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona