La dessalinitzadora del Prat es posarà en marxa el 20 de juliol

L'ACA exposa l'avantprojecte de la planta de Cunit

A menys de dos mesos de la inauguració, més d'un centenar d'operaris treballen a la dessalinitzadora del Prat. Segons ha assenyalat la companyia Aigües Ter-Llobregat, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, la data d'entrada en funcionament serà el 20 de juliol. Això representa un retard de dos mesos de la posada en marxa de la planta, que estava prevista per a aquest mes de maig.

La dessalinitzadora ha suposat una inversió de 230 milions d'euros i permetrà el subministrament d'aigua els 365 dies de l'any, independentment del temps que faci. Segons Aigües Ter-Llobregat, l'entrada en funcionament de la planta augmentarà la garantia del subministrament en la qualitat i quantitat d'aigua abastida. Cada any produirà 60 hectòmetres cúbics d'aigua dessalinitzada, el que representa el 20% del consum metropolità. L'aigua produïda a la dessalinitzadora es bombarà al dipòsit de la Fontsanta, a Sant Joan Despí, fins on arribarà mitjançant una canonada de 1,4 metres de diàmetre i 11,5 quilòmetres, seguint un traçat paral·lel al riu Llobregat en gran part del seu recorregut. L'aigua, a banda de poder-se utilitzar com a aigua potable, servirà per recarregar l'aqüífer del Llobregat.

D'altra banda, l'ACA va posar ahir a exposició pública l'avantprojecte de la dessalinitzadora de Cunit, la tercera de Catalunya. La planta tindrà una capacitat per produir, d'entrada, 20 hectòmetres cúbics anuals, ampliables, si cal, a 60. Això contribuirà a incrementar l'abastament d'aigua potable a les comarques de Barcelona i Tarragona, que estan en l'àrea del Consorci d'Aigües de Tarragona i d'Aigües Ter-Llobregat.

La dessalinitzadora s'instal·larà a la zona de Mas Peirot, per sobre del traçat de l'autopista, dins el terme de Cunit. Les canonades de captació, l'estació de bombament i l'emissari de salmorres, en canvi, estaran situades al terme veí de Cubelles.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.