Medi ambient

NUCLEAR

Ascó aprova la llicència d'obres per l'MTI

L'Ajuntament d'Ascó ha aprovat la llicència d'obres per a la construcció a l'interior del complex nuclear d'un magatzem temporal individual (MTI) de residus nuclears. Una llicència que no serà efectiva fins que el Ministeri d'Indústria no autoritze la instal·lació que l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) va sol·licitar el gener del 2010 i per a la qual cal un informe previ del Consell de Seguretat Nuclear. L'Ajuntament ha aprovat la llicència després que la direcció general d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat emetés un informe favorable, tot i que recomanant la incorporació de vegetació arbòria.

L'MTI que ha plantejat l'ANAV consta de dues lloses de formigó de 40 metres de longitud, 11 metres d'amplada i 60 centímetres de fondària cadascuna. A sobre d'aquesta estructura s'instal·laran els contenidors que allotjaran el combustible gastat dels reactors d'Ascó I i II. Totes dues lloses estaran dins d'un recinte de 28.700 metres quadrats, que contindrà també un edifici auxiliar on es guardarà el vehicle que transportarà els contenidors per les vies internes del complex nuclear des de l'edifici del reactor fins la seua destinació. Tot i l'aprovació de la llicència d'obres, l'Ajuntament d'Ascó ha volgut deixar clar que emmagatzemar el combustible gastat en un magatzem individual no té cap consens polític i que és un projecte que no forma part del pla de residus. En aquest sentit, el govern d'Ascó (format per CiU i el PSC) recorda la seua candidatura al cementiri nuclear i assenyalen que és la millor fórmula per guardar el combustible gastat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.