Medi ambient

medi ambient

Troben un exemplar de coipú a l'Albera

A la serralada de l'Albera, a l'Alt Empordà, s'ha detectat un exemplar de rosegador, el coipú, que és considerat una espècie animal invasora que pot tenir efectes en els ecosistemes fluvials. El mes passat un veí de Cantallops va advertir de la presència d'un exemplar mort a la riera de Torrelles, a dins mateix del nucli urbà. I aquest testimoni l'ha recollit Albert Campsolinas en el bloc El forat gatiner, que és un espai sobre natura, cultura i tradicions, principalment de la zona de l'Albera.

El coipú és un mamífer rosegador d'hàbits aquàtics originari de Sud-amèrica que pot arribar a fer 10 quilos de pes. És semblant a una rata gran, amb unes incisives molt desenvolupades. Molt apreciat en la indústria pelletera, alguns animals que s'han escapat d'instal·lacions dedicades a aquesta activitat han acabat formant poblacions viables. Així, està plenament establert al País Basc, Navarra i altres punts de l'Estat. A Catalunya, n'hi ha a la Val d'Aran, al Montseny, al riu Tordera i en algun altre punt. De la banda francesa n'hi ha a la Camarga i també arriba al riu Tec. Es creu que és la primera vegada que aquesta espècie es detecta a l'Albera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.