Medi ambient

SEGRIÀ

Persones en risc d'exclusió recuperen paratges a Lleida

La Fundació La Caixa finança el programa i la Diputació canalitza els projectes

El pla dóna feina a entitats i millora espais naturals de Ponent

La inversió per enguany supera el milió d'euros

Persones en risc d'exclusió social i laboral treballaran en els pròxims mesos en diversos projectes de recuperació d'espais natural gràcies a un programa de la Diputació i la Fundació La Caixa.

L'obra social de l'entitat financeraimpulsa i finança aquesta pla, mentre que la Diputació s'encarrega de canalitzar les propostes d'actuacions dels ajuntaments i de les entitats que treballen amb persones en risc d'exclusió per executar-les.

D'aquesta manera, els màxims responsables de les dues institucions a Lleida; el president provincial, Joan Reñé, i el delegat general de La Caixa a Ponent, Enric Pujol, van presentar els quatre nous projectes que es desenvoluparan immediatament a càrrec de les entitats Aspros, Apromi i Troca-Naturgrup, totes dedicades a treballs amb persones discapacitades o per afavorir la inserció social i laboral.

El conveni vigent per als anys 2010 i 2011 preveu una inversió d'1,2 milions i La Caixa i la Diputació van confirmar una despesa de 337.000 euros per adequar un espai a la Pobla de Cérvoles (Garrigues) amb una bassa artificial i reg. També es faran treballs de prevenció d'incendis a la finca Bon Repòs de la Diputació (Pallars Jussà), de preservació paisatgística a la vall d'Àneu (Pallars Sobirà) i de millora de l'espai de les Peixeres, a Ossó de Sió (Urgell).

Reñé i Pujol van destacar l'oportunitat d'aquest programa, vigent des del 2006, per a la inserció laboral i, a la vegada, per a la preservació de valors i espais naturals en un territori com el de Lleida, on abunden aquests paratges i hi ha dificultats per mantenir-los.

LA XIFRA

337.800
euros d'inversió en quatre projectes
que s'executaran als Pallars, l'Urgell i les Garrigues en els pròxims mesos.

Sis milions i 70 projectes des de l'any 2006

El programa és vigent des del 2006 i s'ha anat prorrogant per l'alta demanda d'entitats i ajuntaments que reclamen aquests ajuts per a la millora dels espais naturals. Així, segons va explicar el delegat general de La Caixa a Lleida, Enric Pujol, en aquests anys s'han executat més de setanta projectes que han servit per contractar unes dues-centes seixanta persones. La inversió feta i finançada per l'obra social de l'entitat supera els sis milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona