Medi ambient

PLA D'URGELL

Llum verd a la planta de biogàs, a Castellnou

El consell aprova el projecte, que li suposarà un ingrés anual de 7.000 euros

El plenari del Consell Comarcal del Pla d'Urgell va aprovar dilluns i per unanimitat el projecte de la planta de biogàs, que s'instal·larà a l'abocador comarcal de Castellnou de Seana.

La inversió, finançada per l'Agència Catalana de Residus, serà d'uns 175.000 euros i d'aquí a uns dos mesos començaran les obres amb l'objectiu que sigui operativa a principis del 2012.

La planta de biogàs tindrà una capacitat de generar 30 Kw que el consell vendrà al mercat elèctric, i això li reportarà anualment uns ingressos d'uns 7.000 euros.

L'abocador de Castellnou de Seana consta de dos grans vasos. El més antic es va clausurar l'any 2008 i acumula un total de 196.000 tones de fracció rebuig, dipositats en el transcurs dels tretze anys de vida útil que va tenir.

El segon vas i actualment operatiu ja ha rebut, segons dades del consell de desembre del 2010, un global de 38.129 tones i del qual s'espera que tingui una vida útil molt superior als 13 anys de l'anterior.

L'alliberament del biogàs és produeix tant en un vas com en l'altre, com a conseqüència de la descomposició de la matèria orgànica que no ha estat seleccionada en origen i que, per tant, arriba al dipòsit controlat barrejada amb la resta de fracció rebuig.

A hores d'ara, i a través d'un sistema de pous i canonades, aquests gasos són captats per tal d'evitar el seu alliberament directe a l'atmosfera i s'eliminen mitjançant la combustió a altes temperatures.

Amb la construcció i posada en marxa de la planta energètica, els gasos passaran per unes microturbines i produiran energia elèctrica.

La previsió, segons l'adjudicatària del projecte, és la de produir la quantitat equivalent al consum de 50 famílies en un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona