Medi ambient

BAIX EBRE

Rebuig social al parc eòlic marí a l'Ametlla de Mar

Mig miler de manifestants participen en la primera acció de protesta contra el projecte Zèfir convocada per la coordinadora

L'Ajuntament confia que el govern accepte les seues al·legacions

El rebuig social contra el parc eòlic marí a la costa de l'Ametlla de Mar continua ben viu. Unes 500 persones, segons la policia local, es van manifestar ahir al passeig marítim de la localitat per expressar el seu rebuig al projecte Zèfir, que preveu la construcció de quatre aerogeneradors de 190 metres d'altura a 3,5 quilòmetres de la costa, en una primera fase. És la primera manifestació contra el parc eòlic experimental de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), després que tant la coordinadora contra el parc com l'Ajuntament hagin presentat al·legacions al projecte.

“A la Cala no els volem; no als ventiladors” i “Lluitarem fins al final” són les consignes que van cridar els manifestants, alguns dels quals fins i tot van ficar-se amb les banderoles reivindicatives dins l'aigua. “Vam presentar un escrit d'al·legacions totalment fonamentat, però hem pensat que calia manifestar-nos”, va assenyalar la portaveu de la coordinadora, Mayte Puell. I aquesta no serà l'única mobilització que convocaran els veïns de l'Ametlla, que encara esperen que la Generalitat respongui les seues al·legacions. “Se'ns ha desacreditat; han dit que els nostres arguments no tenen cap base i això no és veritat. Continuarem amb les sessions informatives i no pararem fins que es retire el projecte. No ens cansarem”, va dir Puell.

L'impacte que el projecte podria suposar sobre la pesca i el turisme són els principals arguments dels opositors al parc eòlic marí. L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar espera que la Generalitat tingui en compte les seues al·legacions a la sol·licitud de concessió del domini públic marítim terrestre i la petició d'obres que l'IREC va fer el passat mes de desembre. A més, asseguren que al·legaran contra el projecte pròpiament dit quan es presente.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí, així com la resta de portaveus del consistori van participar ahir en la manifestació. Martí, però, no va voler fer cap declaració als mitjans de comunicació i es va limitar a reiterar l'acord de ple que s'oposa a la instal·lació dels aerogeneradors a la costa de l'Ametlla. També van assistir a l'acte de protesta una àmplia representació de càrrecs electes d'ERC. “És una qüestió de voluntat política i igual que va passar amb el PHN, podem aturar un projecte que xoca amb els interessos del territori”, va dir el president de la federació de l'Ebre d'ERC i alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. “Seguim la part administrativa de presentació d'al·legacions i negociem amb els grups parlamentaris per aturar el projecte”, va explicar el portaveu del PP a l'Ametlla, Joan Font.

LA FRASE

Els nostres arguments estan fonamentats. Volem defensar la nostra terra i mar
Mayte Puell
PORTAVEU DE LA COORDINADORA contra el parc eòlic marí

LA XIFRA

143
milions d'euros
és la inversió que preveu el projecte Zèfir i la construcció d'un total de 12 aerogeneradors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.