Medi ambient

Activitat de neteja i repoblació dels paratges d'Agres

La iniciativa té com objectiu la creació d'una col·lecció botànica representativa de la flora de la Mariola

El Centre Excursionista d'Agres ha engegat fa uns dies, amb col·laboració amb 12 empreses de la localitat, la neteja, millora, condicionament i manteniment dels principals pulmons verds d'Agres com el barranc de l'Assud i els del Convent situats als peus de la Serra Mariola amb la finalitat d'eliminar la flora invasora i al·lòctona d'aquesta zona del País Valencià.

Amb l'acció s'ha pretés l'eliminació d'espècies com les falses acàcies (Robinia pseudoacacia) o els arbres del cel (Ailanthus altissima). D'altra banda, s'han netejat varies zones de l'Escaragola i després s'han repoblat amb arbres i matolls autòctons com ara romer, timó, tarongina, lligabosc, marfull, saüc o poliol.

Segons han comentat fonts del Centre Excursionista, «aquestes accions van encaminades a la creació de una col·lecció botànica representativa de la flora de la Serra Mariola que s'inaugurarà en la propera Fireta del 3 de juny i que formarà part d'un sender botànic amb el que poder augmentar l'oferta turística complementària de la població».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.