Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'ACA ajorna el tancament de la depuradora de Begur

El projecte de desmantellar-la i dur l'aigua residual a Pals no disposa de pressupost per a la nova canonada fins a Regencós

De retruc, s'endarrereix la idea de fer un IES al terreny que s'alliberi

L'alcalde de Begur, Joan Català, dóna per fet que “el desmantellament de la depuradora s'allargarà”, ja que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no ha previst cap partida per a la canonada que hauria de dur les aigües residuals del municipi fins a Regencós, on connectarien amb la xarxa existent de la depuradora de Pals.

El Consorci de la Costa Brava i l'ACA van decidir suprimir l'estació de tractament begurenca, que funciona des del 1974, i concentrar el procés de depuració a l'EDAR de Pals, més moderna i amb prou capacitat. Les obres de la canonada, pendents des del 2010, es van pressupostar en 2 milions i havien de permetre habilitar un tram de carril bici sobre la infraestructura, en paral·lel a la carretera GI-653.

En resposta a les preguntes formulades pel regidor de SI, Marià Renart, sobre la depuradora i la reivindicació del municipi per disposar d'un institut de secundària, Català va recordar que són dos projectes vinculats. El terreny de la infraestructura és municipal i el govern esperava que el desmantellament alliberés sòl perquè la Generalitat hi fes l'IES, dins de la reurbanització de tot el sector del darrere del camp de futbol.

Cases de colors terrosos

El ple també va aprovar per unanimitat la normativa reguladora dels colors de les façanes de cases i construccions a les urbanitzacions, que a partir d'ara s'hauran de pintar amb una carta de colors terrosos. La norma descarta el blanc i els colors cridaners que trenquin l'harmonia del paisatge forestal i es comunicarà als pintors i contractistes del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.