L'Ajuntament de Sant Sadurní investiga l'origen d'un vessament d'aigües residuals al Molí del Racó

El PP va denunciar dilluns a la nit el cas durant el ple municipal

Des de fa dies el torrent situat al polígon industrial Molí del Racó –on hi ha situat el parc logístic de Mercadona– està ple d'aigües residuals o fecals, que provenen d'una canonada d'uns 60 centímetres, que estan malmetent l'entorn i amenacen d'abocar-se al riu Anoia. La denúncia la va fer dilluns al vespre la regidora el PP, Dolors Montserrat, durant l'apartat de precs i preguntes del ple i va provocar que ahir a primera hora del matí es desplacessin fins al punt policia local, tècnics municipals i l'alcalde, Joan Amat, per veure l'estat de la zona i iniciar els tràmits de neteja i investigació de l'origen. L'alcalde, alguns curiosos i membres del PP que es van desplaçar per fer diverses fotografies, van constatar «la forta pudor» i que la canonada continua vessant aigües residuals.

A primera hora de la tarda, l'alcalde, Joan Amat, explicava que l'Ajuntament ja ha activat els mecanismes per netejar aquella zona amb una màquina excavadora i que «demà [avui per al lector] l'Ajuntament es posarà en contacte amb l'ACA per explicar el cas». L'alcalde deia que la canonada ja havia deixat de vessar aigües residuals i que es feia difícil dir l'origen de les aigües vessades però que els primers indicis farien pensar en un problema d'obstrucció d'una canonada que es dirigia cap a la depuradora que hi ha a la zona. El sector del Molí del Racó disposa des de fa temps d'una sola depuradora. Amat no va voler valorar l'abast del vessament perquè la zona està plena de canyissars però va assegurar que el vessament no s'ha desplaçat fins al riu Anoia.

La zona que ha patit el vessament és sovintejada per diversos caminants del poble. A tocar de la zona, travessa el camí que va d'Espiells fins al polígon industrial. Van ser diversos caminants els que van alertar Montserrat de «fortes pudors» i aquesta regidora va denunciar el cas després de desplaçar-se al lloc, prop de «la Resclosa» i veure l'estat de la zona. Durant el ple de dilluns, l'alcalde es va comprometre a obrir diligencies ràpidament per saber l'origen dels vessament i obrir un expedient informatiu. Durant el ple, la regidora va exposar als regidors l'estat en què s'havia trobat la zona i va explicar que «a pocs metres hi ha una canonada que podria venir de Subirats». Ahir l'alcalde de Subirats, Antoni Soler (ERC), que va conèixer al diari el vessament que hi ha hagut, va descartar que la nova zona del polígon que s'ha construït hagi provocat el vessament perquè les deu naus que s'han construïts encara estan sense ocupar. Avui continuaran les tasques de neteja dels residus que, segons els veïns, ocupen més de 20 metres lineals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.